HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Το μνημόνιο "γκρέμισε"...την Εργατική Κατοικία σε Κλειτορία και Αίγιο"

Την οργή εκατοντάδων εργαζομένων οικογενειαρχών και συνάμα δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, δημοσιοποιεί με παρέμβασή του ο Π...

Την οργή εκατοντάδων εργαζομένων οικογενειαρχών και συνάμα δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, δημοσιοποιεί με παρέμβασή του ο Πολιτευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, εξαιτίας της ωμής πρόκλησης που έχει γεννήσει η παντελής αδράνεια του κρατικού φορέα σε δύο κυρίως περιοχές της Αχαΐας, όπου οι διαδικασίες ανέγερσης συγκροτημάτων έχουν παγώσει επί διετία, χωρίς κανείς να δίνει απάντηση για το τι μέλει γενέσθαι, την ώρα που και οικοπεδικοί χώροι έχουν διατεθεί από τους οικείους δήμους αλλά και οι στεγαστικές ανάγκες μονίμων κατοίκων είναι επαυξημένες, επιβαρύνονται δε - όσο τα "εργατικά σπίτια" δεν ανεγείρονται - με δυσβάσταχτα ενοίκια.
Ο Αχαιός επιλαχών βουλευτής, αναφέρεται στις περιπτώσεις της Κλειτορίας και του Αιγίου, όπου στην μεν πρώτη περιοχή το οικόπεδο είναι παραχωρημένο από το 2007 και ο Ο.Ε.Κ είχε στο κατασκευαστικό του πρόγραμμα - επί Κυβερνήσεως ΝΔ - την ορεινή Αχαία έως το 2012 αλλά πάει "στράφι", ενώ στην συμπρωτεύουσα του νομού, οι υποσχόμενες από το 1995 νέες 350 Εργατικές Κατοικίες (δια στόματος Ανδρέα Παπανδρέου), έχουν μείνει τώρα στα λόγια, μ' ένα οικόπεδο (10) δέκα στρεμμάτων στην Συνοικία Αγίου Αθανασίου, να παραμένει στον Ο.Ε.Κ ανεκμετάλλευτο και "ξέφραγο" αμπέλι!
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος επισημαίνει πως "ιδιαιτέρως στην Κλειτορία, λόγω της κατάργησης του αυτόνομου και ομώνυμου δήμου, το έργο κατασκευής Εργατικών Κατοικιών κινδυνεύει με οριστική ακύρωση, αν ο Δήμος Καλαβρύτων δεν ενεργήσει άμεσα διαχωρίζοντας τις στεγαστικές ανάγκες της Μαρτυρικής πόλης από αυτές της Κλειτορίας, που θα ενισχύσει σημαντικά και την παραμονή στην Κωμόπολη κατοίκων, που ήδη εργασιακά αλλά και σε επίπεδο διαμονής σκέφτονται να μετακομίσουν ακόμα και στην Τρίπολη".
Από τις εθνικές εκλογές μέχρι σήμερα η διοίκηση του Ο.Ε.Κ δεν δύναται να δώσει την παραμικρή πειστική απάντηση για τις νέες Εργατικές Κατοικίες, ακόμα και σήμερα που αρμόδιος Υπουργός είναι Αχαιός, που σίγουρα θα αναγνωρίζει ότι τα κονδύλια εκτέλεσης των έργων, σε πολύ μεγάλο βαθμό, προέρχονται από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
"Το λεγόμενο κοινωνικό κράτος "πάει περίπατο"! Η Κυβέρνηση του καταστροφικού μνημονίου "γκρέμισε" προγραμματισμένα στεγαστικά έργα (όπως και τον κατασκευαστικό τομέα γενικότερα) και μαζί μ' αυτά "γκρέμισε" ελπίδες δεκάδων οικογενειών, που περίμεναν να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους - όνειρο άλλωστε του κλασσικού Έλληνα εργαζόμενου - που κι αυτό δεν λογαριάστηκε. Η πολιτική ισοπέδωσης των πάντων με μειώσεις εισοδημάτων, φορολογήσεις δυσβάσταχτες και πάγωμα των πάντων, δεν δεικνύουν χώρα ελεύθερη, αλλά υπό κατοχή που άλλοι κάνουν κουμάντο κι άλλοι αλλάζουν τη ζωή όλων μας. Σε όλα αυτά, η λύση είναι μία. Επανεκκίνηση της οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από άλλο μείγμα πολιτικής, με ανθρώπινο "πρόσωπο", αναπτυξιακό χαρακτήρα και επάνοδο της ελπίδας στον άνθρωπο,τους νέους προπαντός και τους έχοντες όρεξη να δημιουργήσουν στον τόπο τους".


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.