HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τι κάνουν οι μαρτυρικές πόλεις εν όψη Χάγης;

του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου*  Τίποτα δεν γίνεται από τους πολίτες περίπου 1800 μαρτυρικών πόλεων συνοικιών , ακόμα και από τις περίπου 5...

του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου* 
Τίποτα δεν γίνεται από τους πολίτες περίπου 1800 μαρτυρικών πόλεων συνοικιών , ακόμα και από τις περίπου 50 ¨επίσημα αναγνωρισμένες πόλεις της Ελλάδας και το δίκτυο τους. Ίσως να εμφανιστούν στην Χάγη κάποιοι λίγοι μετρημένοι στα δάκτυλα εκπρόσωποι ¨πανεθνικών επιτροπών¨ για να φωτογραφηθούν σαν... ¨διεκδικητές¨. Για ¨δάφνες¨ και προβολή δηλαδή- χωρίς αποτέλεσμα.

Κανονικά θα έπρεπε στις 12 Σεπτέμβρη να βρίσκονται μαζικές αντιπροσωπείες -με πούλμαν , τραίνα και αεροπλάνα - από όλες τις Μαρτυρικές πόλεις και τόπους της Ελλάδας.

¨Κανονικά¨ , εάν υπήρχαν ¨κόμματα του λαού ¨ θα έπρεπε να οργανώσουν την παράσταση διαμαρτυρίας. Τουλάχιστον θα μπορέσουν να ηχήσουν στις 12/9 οι καμπάνες των εκκλησιών - και οι σειρήνες πολέμου ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ( άραγε δεν υπάρχουν ακτιβιστές ; , μόνο για ανεβάζουν πλακάτ στην Ακρόπολη είναι διαθέσιμοι ; ) -

Με ¨παρακάλια¨ και λόγους ¨ψευτό- συμφιλίωσης των λαών¨ , της λογικής... ¨ας πληρώσει η Γερμανία έστω κάτι¨ , δεν διεκδικούνται οι ¨Επανορθώσεις¨ και η δικαίωση των αγώνων του ελληνικού λαού - από μία Γερμανία ( 4ο ¨οικονομικό¨ - Ράιχ ) που οργανώνει ήδη την νέα της κατοχή ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ( όπως απέναντι στην Γιουγκοσλαβία ) για τον ελληνικό λαό και την δημόσια περιουσία του.Τα ¨Καλάβρυτα¨ έχουν ¨οπορτουνίσει¨ αρκετά πάνω σε αυτό το ζήτημα από το 1955 , όταν δέχθηκαν υποτροφίες για την ¨επαγγελματική εξειδίκευση κάποιων ορφανών παιδιών... και αργότερα στην μεταπολίτευση την χρηματοδότηση ενός ¨γηροκομείου¨ από την πρώην Ανατολική Γερμανία...

Εάν οι ενέργειες αυτές ήταν πράξεις ¨συμφιλίωσης¨ και όχι θαψίματος του αιτήματος για την καταβολή των ¨πολεμικών επανορθώσεων¨- προς δικαίωση όλων των Ελλήνων- δεν το γνωρίζω.

Δήμαρχοι και ¨δημοκρατικές δυνάμεις¨ βρέθηκαν , αλλά ένας Γιάννης Σταμούλης για τα Καλάβρυτα και τους άλλους μαρτυρικούς τόπους δεν βρέθηκε τα τελευταία 66 χρόνια...( και αυτός για να είμαστε δίκαιοι σε όλη την μεταπολεμική ιστορία του Διστόμου ΕΝΑΣ ήταν ).

Μόνο ¨συμφιλιωτικές παραστάσεις - και γλυκανάλατες διακηρύξεις ¨ποτέ ξανά πόλεμος¨ -ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ( ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ - ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ - )στα ετήσια μνημόσυνα των αδικαίωτων θυμάτων. Υπενθυμίζω αποφάσεις Δυτικογερμανικής ¨δικαιοσύνης¨ μεταπολεμικά όπου απαλλάχτηκαν -και οι 800 ύποπτοι εγκληματίες πολέμου που έδρασαν ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΑ στα Καλάβρυτα , το Δίστομο και άλλες 1800 τοποθεσίες - ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ¨ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ¨ με το ¨αιτιολογικό¨ πως ¨έδρασαν νόμιμα κατά της δράσης ομάδων ληστοσυμμοριών.... ¨

Πιστεύω πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ας διαβάσουμε -και αναπαράγουμε- τα παρακάτω αποκαλυπτικά άρθρα , τα λένε όλα για το ποια είναι η πολιτική της Γερμανίας - και το τι πρέπει να κάνουμε:



ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΙΤΗΜΑ , που -δεν- προβάλει κανείς ¨δημοκράτης και αριστερός¨ ( για τους φασίστες και ψευτό-¨εθνικιστές¨, συνένοχους στο έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού δεν χρειάζεται να το συζητάμε...) είναι αυτό ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΑΤΑ- ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ¨ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ¨ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ¨ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ¨ ( των ¨4+ 2¨ του 1990 ) ΣΑΝ ΚΑΙ DE-JURA ¨ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ¨ - ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ- ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥς ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΞΑΝΓΞΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ Γ΄-ΡΑΙΧ - θα ενεργοποιηθεί δηλαδή η ¨Συνθήκη του Λονδίνου¨ και το Διεθνές περί Πολέμου Δίκαιο ( Σύμβαση της Χάγης 1907 και τα μετέπειτα συμπληρωματικά της πρωτόκολλα )που προβλέπει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.

Όλα τα άλλα , τα ¨δημοκρατικά¨ , είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

*Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος , δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας.
Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων ( προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ) , όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ .





ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.