HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα ύδατα της Στύγας (Χελμός) το βότανο της... "αθανασίας"

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει εταιρείες φαρμακευτικών προϊόντων   για το περίφημο "αγιοβότανο" πού φυ...


Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει εταιρείες φαρμακευτικών προϊόντων   για το περίφημο "αγιοβότανο" πού φυτρώνει σε υψόμετρο άνω των 2000 μέτρων στο όρος Χελμός στα μυθολογικά Ύδατα τής Στύγας!
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στον Χελμό μετέβησαν πριν λίγο καιρό ειδικοί βοτανολόγοι και έμπειροι αναρριχητές από την Αμερική για να συλλέξουν το σπανιότατο αυτό βότανο με σκοπό να το μελετήσουν.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον Παυσανία το βότανο αυτό το χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες για να επουλώνουν τις πληγές από τα τραύματα τους ενώ οι Σπαρτιάτισσες το χρησιμοποιούσαν ως δυναμωτικό για τα μαλλιά τους και το θεωρούσαν ως το ιδανικό βότανο κατά του φόβου... 
Οι νεότερες έρευνες δείχνουν ότι είναι ένα άριστο φάρμακο για την αναζωογόνηση τού τριχωτού τής κεφαλής καθώς περιέχει συστατικά πού δέν βρίσκονται πουθενά αλλού στο φυτικό βασίλειο και ενδιαφέρει άμεσα τις εταιρείες καλλυντικών αλλά και τις φαρμακευτικές εταιρείες για την χρήση του σε πολλές ασθένειες τού δέρματος.
Το πρόβλημα, όμως είναι ή συλλογή του καθώς βρίσκεται σφηνωμένο σε απροσπέλαστους, γκρεμούς, πάνω από τα 2000 μέτρα υψόμετρο μέσα στους  καταρράκτες των "αθανάτων νερών".
Για το "αγιοβότανο" έχουν γραφτεί πολλές δοξασίες και θρύλοι που αναφέρουν ότι είναι απαγορευμένο στην ανταλλαγή του με χρήματα και ή συλλογή του θα πρέπει να γίνεται από άντρες καθαρούς από αμαρτήματα, δόλο, φιλοχρηματία, αγνούς στην ψυχή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση κατά... μαγικό τρόπο παραμένει... αθέατο στο ευρύ κοινό!  Οι ίδιοι θρύλοι αναφέρουν ότι όσοι το αναζητούν  βλέπουν τρομερές οπτασίες με ...φόντο τον Χελμό........

Διαβάστε: Ύδατα Στυγός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.