HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ποδηλατοδρομία Ρίο - Αντίρριο - Ναύπακτος και επιστροφή.

Μια συνέντευξη του Αλέξη Λεχουρίτη με τον κ. Δημήτρη Νταουσάνη Πρόεδρο του Συλλόγου "Ανεξάντλητοι Ποδηλάτες Διακοπτού"στην ποδηλατ...

Μια συνέντευξη του Αλέξη Λεχουρίτη με τον κ. Δημήτρη Νταουσάνη Πρόεδρο του Συλλόγου "Ανεξάντλητοι Ποδηλάτες Διακοπτού"στην ποδηλατοδρομία του συλλόγου στην διαδρομή "Ρίο - Αντίρριο - Ναύπακτος"


-Αγαπητέ φίλε κ. Δημήτρη Νταουσάνη πως δημιουργήθηκε ο σύλλογος «Ανεξάντλητοι Ποδηλάτες Διακοπτού»;
O ποδηλατικός σύλλογος Διακόπτου «Ανεξάντλητοι Ποδηλάτες Διακοπτού» ήταν μια συλλογική ιδέα όλων των παιδιών του Διακοπτού εδώ και χρόνια, όπου έλαβε σάρκα και οστά μετά από την 27/5/2011 όπου ήταν και μέρα ιδρυτικής συνέλευσης του συλλόγου μας.
-Τι σημαίνει για Εσάς Ποδήλατο;
Ποδήλατο για εμάς σημαίνει εύκολη μετακίνηση, κάτι όμορφο κάτι αισιόδοξο. Το ποδήλατο προσφέρει αίσθηση ελευθερίας αλλά και άσκηση όπου και απουσιάζει από το καθημερινό πρόγραμμα μας. Πηγαίνουμε ποδηλατοδρομίες, ενώ κατά καιρούς συνδυάζουμε πικ νικ, χορό και διασκέδαση.
Στις ποδηλατικές μας συγκεντρώσεις – εκδηλώσεις κάνουμε φίλους, γνωρίζουμε κόσμο ανταλλάσουμε απόψεις. Προσπαθούμε να ξεχνάμε καθημερινούς προβληματισμούς και να χαμογελάμε. Η αγάπη για το ποδήλατο χρίζει και απαιτεί ανεξαρτησία από κάθε πολιτική πράξη. Μας φέρνει πιο κοντά από κρυμμένες έμφυτες αξίες. Ελευθερία και ανεξαρτησία όπως όταν ήμασταν παιδιά. Για εμάς ο ποδηλατικός σύλλογος είναι μια αγαπημένη παρέα όπου όλο μεγαλώνει.


-Θα θέλατε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας από την πρόσφατη επίσκεψη σας στα Καλάβρυτα και την γνωριμία μας;
Χαιρετίζουμε τα αδέλφια μας στα Καλάβρυτα και ιδιαίτερα Εσάς κύριε Αλέξη για την συμμετοχή σας με φίλους του στον σύλλογο μας. Μπορούμε μαζί να κάνουμε πολλά για το ποδήλατο στο Διακοπτό και τα Καλάβρυτα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Ευθύμιο Τσόβολο Δημοτικό σύμβουλο Καλαβρύτων, για την προθυμία που έδειξε, ώστε να μεταφερθούν τα ποδήλατα μας στα Καλάβρυτα στην πρόσφατη επίσκεψη μας, αν και για τεχνικούς λόγους δεν έγινε.
Από την πρόσφατη επίσκεψη μας στα Καλάβρυτα αν και χωρίς ποδήλατα (διότι δεν έχει προβλεφτεί στον Οδοντωτό μας η μεταφορά ποδηλάτων, αντιθέτως υπάρχουν θέσεις για πέδιλα του σκι) ως απλοί επισκέπτες έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν πραγματικά μια ωραία εκδρομή όπου συναντήσαμε φίλους από την καλοκαιρινή περίοδο,πολλοί Καλαβρυτινοί προτιμούν τις παραλίες του Διακοπτού για τα καλοκαιρινά τους μπάνια. Η διαδρομή με τον Οδοντωτό ήταν τέλεια. Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και η συγκίνηση ήταν μεγάλη σε όλους μας. Γνωρίσαμε νέους φίλους,ανταλλάξαμε απόψεις για το ποδήλατο.
-Μπορείτε να μας πείτε πόσα μέλη έχει ο σύλλογος και ποιος είναι ο μέσος όρος της ηλικίας τους;
O αριθμός των εγγεγραμμένων μελών του συλλόγου μέχρι τώρα ξεπερνά τα 110 μέλη, ο μικρότερος στην ηλικία είναι μόλις 6 χρονών και το μεγαλύτερο ηλικιακά μέλος είναι 60 χρονών.
-Στις μπλούζες που χρησιμοποιούν τα μέλη του συλλόγου στις ποδηλατοδρομίες, βλέπω εκτός από το λογότυπο, να υπάρχει και η στάμπα με τον Οδοντωτό, τι σημαίνει αυτό;
H πλειοψηφία των μελών στήριξε την ιδέα να υπάρξει και το τρενάκι του οδοντωτού στην μπλούζα μας. Ο Οδοντωτός για εμάς είναι συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα Καλάβρυτα και στο Διακοπτό και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης τόσο του Διακόπτου όσο και των Καλαβρύτων.


-Έχετε σκεφτεί, να κάνετε μια ποδηλατική κατάβαση στο Φαράγγι του Βουραϊκού;
Φυσικά και έχουμε σκεφτεί να κάνουμε κατάβαση στο Φαράγγι του Βουρα’ι’κού, αλλά είναι κάτι το όποιο θα το δούμε σε κάποια συνάντηση όλων των μελών μας, πως και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει. Ακούγεται ωραίο, πιστεύουμε θα είναι μια ωραία εμπειρία για τα μέλη μας.
-Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σας στηρίζουν στο θέμα «επικοινωνία» με τα Μ.Μ.Ε.;
Πλήθος ανθρώπων μας βοηθούν δημοσιογραφικά, ώστε να μαθευτεί ο σύλλογος μας, θα μου επιτρέψετε να ξεχωρίσω την κ. Δήμητρα Αναργύρου (ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ) όπου ως δημοσιογράφος κοινωνικού-πολιτικού Ρεπορτάζ (ήταν και ο πρόσφατος χορηγός μας για την ποδηλατοδρομία μας Ρίο -Αντίρριο- Ναύπακτος).
-Που μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για το σύλλογο και τις εκδηλώσεις του συλλόγου σας;
Θα μας βρείτε στο facebook, ως « Ανεξάντλητοι ποδηλάτες Διακοπτού», όπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση και φωτογραφικό υλικό από κάθε εκδήλωση που πραγματοποιεί ο σύλλογος.
-Μια τελευταία ερώτηση ,τι θα προτείνατε στους φίλου μας στα Καλάβρυτα για την χρήση του ποδηλάτου;
Από φίλου μας μαθαίνουμε, ότι το Υπουργείο Υγείας δώρισε στο Δήμο σας (με το πρόγραμμα "Το ποδήλατο στη ζωή μας") αρκετά ποδήλατα, φροντίστε να εκμεταλλευτείτε αυτήν την δωρεά για Εσάς τους ίδιους και τα παιδιά σας …το ποδήλατο είναι μέσο μεταφοράς και άσκησης.
-Κύριε Νταουσάνη σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και ανυπομονώ για την νέα μας ποδηλατοδρομία.
Και εγώ σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας,Θα χαρώ πολύ να έρθετε με ακόμη περισσότερους φίλους σας από τα Καλάβρυτα.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.