HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καταλύει την ιεραρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Μπεγλίτης

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζουν την απόφαση του υπουργού Εθνικής άμυνας Π.Μπεγλίτη για… απευθείας επικοινωνία του πολιτικού και στρατιωτικού πρ...


«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζουν την απόφαση του υπουργού Εθνικής άμυνας Π.Μπεγλίτη για… απευθείας επικοινωνία του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού με το γραφείο του, που καταλύει κάθε έννοια πειθαρχίας στο στράτευμα και εισάγει τον κομματισμό στο στράτευμα, αρκετά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστρατεία.

Σύμφωνα με την απόφαση το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό θα μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τα γραφεία του υπουργού και του υφυπουργού με επιστολές ή e-mail και να λέει τα προβλήματά του, αγνοώντας ουσιαστικά την ιεραρχία! Ο ηλεκτρονικός τρόπος επικοινωνίας στρατευσίμων με το υπουργείο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και αποτελεί απόφαση που δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά και καθιστά τον υπουργό... πρόεδρο σωματείου.....

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:
"Η διαδικασία καθιερώθηκε προκειμένου να ενθαρρυνθεί η ανοιχτή, δημοκρατική διαβούλευση για διάφορα θέματα που εμπίπτουν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες με άμεση επίπτωση στις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τονίζεται ότι ο δίαυλος αυτός σε καμία περίπτωση δεν υπεισέρχεται στις αρμοδιότητες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν σχέση με το προσωπικό.

Η πρωτοβουλία θα δώσει την ευκαιρία στο προσωπικό να καταθέσει τις απόψεις του για ζητήματα καθημερινότητας που το απασχολούν και έως σήμερα δεν έτυχαν λύσης. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι από την παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ελήφθη σειρά μέτρων που έτυχαν θετικής αποδοχής από τα στελέχη, όπως:
  • Η απαλλαγή ύστερα από την εκτέλεση ωρών υπηρεσιών
  • Ευεργετικά μέτρα για γονείς μονογονεϊκών οικογενειών και στρατιωτικούς που είναι προστάτες ΑμΕΑ
  • Άδεια ανατροφής τέκνου και σε άρρεν προσωπικό
  • Καθιέρωση ανώτατου ορίου υπηρεσιών ανά μήνα
  • Επισημαίνεται ότι ο δίαυλος αυτός θα διευρυνθεί περαιτέρω στα πλαίσια της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ούτως ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετέχουν σε ανοικτή διαβούλευση που θα καθιερωθεί για νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας."


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.