HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ιστορία σε καλεί, θα δηλώσεις απών;

Όλοι συμφωνούμε οτι αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας -και όχι μόνο- είναι πρωτοφανή. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά χρεοκοπήσει η χώρα μας αλλά ο...

Όλοι συμφωνούμε οτι αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας -και όχι μόνο- είναι πρωτοφανή. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά χρεοκοπήσει η χώρα μας αλλά οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν χρεοκοπήσει και δυστυχώς με την ανοχή όλων μας που καρφωμένοι σε ένα καναπέ προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει και δηλώνουμε αντίσταση δια μέσου των...μέσων.
Η ελπίδα των "αγανακτισμένων πολιτών" της περασμένης άνοιξης χάθηκε ξαφνικά με το "χέρι" της κυβέρνησης αλλά και την δική μας ανοχή και οπισθοχώρηση... και μέσα σε όλα αυτά οι συντεχνίες εξακολουθούν να λειτουργούν με την ατομική διεκδίκηση και ο λαός να συνεχίζει να βομβαρδίζετε από μέτρα αφαίμαξης από την σύγχρονες κατοχικές δυνάμεις που εδώ και καιρό έχουν εγκατασταθεί  με την ανοχή της κυβέρνησης και ενός λαού κρυμμένου στο καταφύγιο του σπιτιού του (όσο αυτό θα είναι ακόμα δικό του).
Τελικά τι είμαστε; Λαός με αξιοπρέπεια και λεβεντιά; η θρασύδειλα ανθρωπάκια  της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!
Τους βλέπουμε, μπαίνουν σε υπουργεία, βάζουν νόμους, καταλύουν θεσμούς, ορίζουν το μέλλον μας. Και όλα αυτά γιατί; για να σωθεί το ...τραπεζικό σύστημα και το έκτρωμα του καπιταλισμού. Ναι είμαστε σε πόλεμο, επικίνδυνο, ύπουλο, αόρατο. Εμείς θα μείνουμε έξω από το προσκλητήριο της ιστορίας; Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι προσκυνημένοι;
Ήρθε η ώρα που ο λαός πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει και να δείξει τη δύναμή του και  να κάνει γνωστά τα όριά του. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας έξω από κομματικούς και συντεχνιακούς μηχανισμούς.

Όσο παραμένουμε αδρανείς, όσο μένουμε υποτελείς σε εσφαλμένες επιλογές, τόσο καθιστούμε τον εαυτό μας συνυπεύθυνο στο βέβαιο  εκφυλισμό μας. Αν δεν ξυπνήσουμε τώρα δεν θα υπάρχει μέλλον, δεν θα υπάρχει συνέχεια!

Οι σύγχρονοι φεουδάρχες και οι δούλοι τους, φροντίζουν να μας βομβαρδίζουν με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο και σε κάθε ώρα της ημέρας. Χρησιμοποιούν όλα τους τα όπλα. Και ξέρετε γιατί; Επειδή φοβούνται… Επειδή τρέμουν την δύναμη που έχουμε όλοι μας όταν γινόμαστε ένα...

Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι μας, άμεσα και δυναμικά, με περηφάνια και αξιοπρέπεια.

"Ὅταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμε τὴν Ἐπανάσταση, δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὔτε πόσοι εἴμεθα οὔτε πὼς δὲν ἔχομε ἄρματα οὔτε ὅτι οἱ Τοῦρκοι ἐβαστοῦσαν τὰ κάστρα καὶ τὰς πόλεις οὔτε κανένας φρόνιμος μᾶς εἶπε «ποῦ πᾶτε ἐδῶ νὰ πολεμήσετε μὲ σιταροκάραβα βατσέλα», ἀλλὰ ὡς μία βροχὴ ἔπεσε εἰς ὅλους μας ἡ ἐπιθυμία τῆς ἐλευθερίας μας, καὶ ὅλοι, καὶ ὁ κλῆρος μας καὶ οἱ προεστοὶ καὶ οἱ καπεταναῖοι καὶ οἱ πεπαιδευμένοι καὶ οἱ ἔμποροι, μικροὶ καὶ μεγάλοι, ὅλοι ἐσυμφωνήσαμε εἰς αὐτὸ τὸ σκοπὸ καὶ ἐκάμαμε τὴν Ἐπανάσταση." Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.