HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

παρουσίαση του βιβλίου «Η Υγεία ταξιδεύει. Αυθεντικές θαλασσινές αφηγήσεις»,

Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011, ώρα 6 το απόγευμα στο «Λάτσειο» Δημοτικό Μ...

Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011, ώρα 6 το απόγευμα στο «Λάτσειο» Δημοτικό Μέγαρο Πύργου η παρουσίαση του βιβλίου «Η Υγεία ταξιδεύει. Αυθεντικές θαλασσινές αφηγήσεις», το οποίο εκδόθηκε από τις γνωστές ιατρικές εκδόσεις «Παρισιάνος» τον περασμένο Αύγουστο.



Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο, που υπογράφουν 35 συγγραφείς, επιστήμονες- κυρίως ιατροί- και ναυτικοί, αφηγούμενοι ιατρικά περιστατικά που συνέβησαν εν πλω και διανθίζεται καλλιτεχνικά από 35 συνολικά ζωγραφικά, φωτογραφικά και ποιητικά έργα ισάριθμων μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας και του Αιγίου, τα οποία διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς με θέμα τη θάλασσα, που είχε διοργανώσει ο Τομέας Πολιτισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας την προηγούμενη χρονιά.
Το βιβλίο παρουσίασαν η Διευθύντρια του Γυμνασίου Πελοπίου, Τίτα Τερζή, η οποία ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης ΔΕ Ηλείας είχε διοργανώσει τους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει την ευθύνη της συνεργασίας με τη συγγραφική ομάδα, ο Δρ. Νικόλαος Ραζής, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Κλειτορίας, Συντονιστής Εκπαίδευσης Ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος έχει το συντονισμό έκδοσης του πονήματος, η ιατρός βιοπαθολόγος & αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας, Κωνσταντίνα Πανέτα- Κωνσταντακοπούλου, ο φιλόλογος του Γυμνασίου Πελοπίου και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου- Ολυμπίας, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος, Επιθεωρητής M.O.U.- Ελεγκτής ISM & ISPS, Δημήτριος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Λάλα, ιστορικός- διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Λογοτεχνίας, Ιωάννης Δεληγιάννης.
Παρεμβάσεις κατά την παρουσίαση έκαναν εκπρόσωποι της συγγραφικής ομάδας, ο ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής Θεόδωρος Ρέντεσης, ο Δρ Γενικής Ιατρικής, Διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Χαβαρίου, Γεώργιος Τσίρος και ο Δρ Γενικής Ιατρικής & αντιπρόεδρος της Ένωσης Γενικών Ιατρών, Ιωάννης Λέντζας.
Χαιρετισμό απηύθυναν η πρώην Διευθύντρια ΔΕ Ηλείας, Κωνσταντίνα Γερολυμάτου και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας, Νίκος Γαλανόπουλος.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός της Ομάδας Τέχνης «Δούρειος Ίππος», Βάσω Καραμαλίκη.


Μετά τις ομιλίες, οι παριστάμενοι μαθητές και μαθήτριες παρέλαβαν τα βιβλία τους από τον κ. Ραζή, μίλησαν για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς και στο αξιόλογο αυτό πόνημα και θαύμασαν για άλλη μια φορά, μαζί με το κοινό, τα έργα τους που κοσμούσαν την αίθουσα του Δημαρχείου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυκας πατήρ Δαμασκηνός Πετράκος, η πρώην Διευθύντρια ΔΕ Ηλείας, Κωνσταντίνα Γερολυμάτου, διευθυντές σχολείων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας, Νίκος Γαλανόπουλος, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΕ Ηλείας, Ευγενία Αντζουλή, ιατροί, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές με τους γονείς τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.