HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τρόικα - Το πρώτο αίμα

Οι δανειστές της χώρας, οι ισχυροί εκβιαστές, οι κυβερνώντες και το πολιτικό σύστημα που τους εξυπηρετεί και το εξυπηρετούν μετρούν ήδη τον ...

Οι δανειστές της χώρας, οι ισχυροί εκβιαστές, οι κυβερνώντες και το πολιτικό σύστημα που τους εξυπηρετεί και το εξυπηρετούν μετρούν ήδη τον πρώτο νεκρό.



Ένας συνδικαλιστής που υπέστη ανακοπή καρδιάς και δεκάδες τραυματίες είναι δυστυχώς ο μέχρι στιγμής απολογισμός των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα στο Σύνταγμα, όταν μερικές εκατοντάδες νεαρών επιτέθηκαν αιφνιδίως κατά της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου.

Ο Δημήτρης Κοτσαρίδης, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, 53 ετών και πατέρας δύο παιδιών, απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς. Την ίδια ώρα από τα βίαια επεισόδια διακομίστηκαν πάνω από 20 άτομα μόνον στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ένας εξ αυτών των τραυματιών, ο οποίος ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου έφερε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Το ξέσπασμα βίας αιφνιδίασε τους πάνω από 100.000 διαδηλωτές οι οποίοι από νωρίς το πρωί είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα. Το συνδικαλιστικό μέτωπό ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε. είχε καταλάβει το επάνω τμήμα της πλατείας, διαμορφώνοντας ένα συμπαγές μπλοκ μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Το μπλοκ αυτό περιφρουρούσε ενισχυμένη από εκατοντάδες μέλη συνδικάτων δύναμη.

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές, από σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και ανεξάρτητες συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις και κινήματα, κάλυψαν τους υπόλοιπους χώρους της πλατείας καθώς και τις παράπλευρες οδούς. Η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγαλειώδης και μάλιστα για δεύτερη συνεχή ημέρα.
από: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.