HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Που είσαι ωρέ Θόδωρε!

  του Νίκου Π.Κυριαζή Είναι γνωστός πλέον ο τρόπος δράσης των συστημικών κυβερνήσεων -όπως η υπάρχουσα- που με κάθε τρόπο δημιουργεί το...

του Νίκου Π.Κυριαζή
Είναι γνωστός πλέον ο τρόπος δράσης των συστημικών κυβερνήσεων -όπως η υπάρχουσα- που με κάθε τρόπο δημιουργεί το κλίμα εκείνο ώστε να παίζει με συνειδήσεις και να χειραφετεί το λαό κάτω από φόβους και ανασφάλειες.
Ένα παράδειγμα, διαβάστε η ακούστε τίτλους ειδήσεων σε ημέρες απεργιών, τι ακούμε; " ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού", "χάος στα λιμάνια", αγανάκτηση..τουριστών" και άλλα παρόμοια. Και ποιοι είναι ρε λεβέντες το .."επιβατικό κοινό"; δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που καθημερινά ταπεινώνονται, εξευτελίζονται και ταλαιπωρούνται από τις επιταγές των τροϊκανών και της κυβέρνησης των υποτακτικών; 
Τι ακούμε για την εργασία; "μεγαλώνει το ποσοστό ανεργίας" " πάνω από 1εκ οι άνεργοι το 2012" "λουκέτα στην αγορά" και άλλα τέτοια...και τι επιδιώκουν -αρκετοί τουλάχιστον- ΤΟΝ ΦΟΒΟ, με αποτέλεσμα τον συμβιβαστική υποτέλεια και την απώλεια κεκτημένων (βλέπε μειώσεις μισθών κλπ.κλπ) 
Ακόμα και την "επικείμενη χρεωκοπία" την χρησιμοποιούν ως απειλή, απειλή για πλήρη κατάρρευση, ημέρα χωρίς αύριο....."και τι θα κάνω" ρωτά ο "απλός" κόσμος. Τι θα κάνεις ωρέ; κάτσε και προσκύνα, κάτσε και μη μιλάς, γίνε ο "Κίτσος"(ο γάιδαρος) του Αλέξη που όπου του λες πάει. (Μάλλον άτυχο το παράδειγμα γιατί ο Κίτσος καμιά φορά αντιδρά και "στυλώνει τα ποδάρια")

Τα παπαγαλάκια του συστήματος λειτουργούν και δουλεύουν νυχθημερόν για την επιβολή της "Νέας Τάξης". Βομβαρδιζόμαστε με "ειδήσεις", "αναλύσεις", λογύδρια "σπουδαγµένων", γραβατωµένων, µε αέρα σοφών και επιτυχηµένων, με εφάνταστες κοτσάνες δίκην χρησµών αναλυτές φόβων του συστήματος με ακροατές άναυδα πλήθη, και "ο φόβος φυλάει τα έρμα" ...

Όταν ο μέγας Κολοκοτρώνης προσπαθούσε να "αφυπνίσει" τους Έλληνες, πολλοί από αυτούς κάτω από τον φόβο και την υποτέλεια, την καταστροφή και τον θάνατο, λιγοψυχούσαν "ωρέ τι να κάμουμε  Θόδωρε, θα έρθουν και θα μας σφάξουν" συνεχίζοντας τη "ζωή" τους χωρίς αξιοπρέπεια και λεβεντιά. Βέβαια τώρα δεν υπάρχει Κολοκοτρώνης να βροντοφωνάξει "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" και να ξυπνήσει  συνειδήσεις, αξιοπρέπεια και θάρρος.

Καταλάβετε ωρέ παιδιά, αυτοί φοβούνται περισσότερο, αυτοί θα είναι οι χαμένοι, τα τραπεζικά τους συστήματα θα καταρρεύσουν, όχι εμείς, εμείς θα ζήσουμε και σιγά σιγά θα ξαναμεγαλώσουμε και ίσως με πολύ καλύτερα θεμέλια, με περισσότερη γνώση και μεγαλύτερη αυτονομία, αρκεί να μην χάσουμε την Αξιοπρέπειά μας.....

Ζούμε σ ένα ευλογημένο τόπο και ζούσαμε πάντα με λεβεντιά ας την φανερώσουμε επιτέλους....


Νίκος Π. Κυριαζής 

Νίκος Κυριαζής
Νίκος Κυριαζής. Θεολόγος, αρθρογράφος, ερευνητής, διαχειριστής και αρθρογράφος της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS. Άρθρα του με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο έχουν δημοσιευθεί σε τοπικό και Αθηναϊκό τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.