HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα τίμησαν την Γιώτα Κολλιοπούλου- Κωνσταντοπούλου

Μια γυναίκα που έχει συνδέσει το όνομά της με την ιστορία των Καλαβρύτων, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διατήρηση της ιστορικής μας κληρονομι...

Μια γυναίκα που έχει συνδέσει το όνομά της με την ιστορία των Καλαβρύτων, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διατήρηση της ιστορικής μας κληρονομιάς, την κα Γιώτα Κολλιοπούλου- Κωνσταντοπούλου, τίμησε ο Δήμος Καλαβρύτων, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο “Kalavrita Canyon”.


Η χαρά για την κα Γιώτα Κολλιοπούλου-Κωνσταντοπούλου, ήταν μεγάλη, καθώς η τιμητική εκδήλωση συνέπεσε με την ημέρα των γενεθλίων της.
Η επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας τιμήθηκε για τον πολυετή και αδιάλειπτο αγώνα της στη διάσωση της ιστορικής μνήμης του τόπου και για την αποφασιστική της συμβολή στη δημιουργία του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Συνδιοργανωτές της τιμητικής αυτής εκδήλωσης ήταν η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας , η Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας , η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και η εταιρεία Καλαβρυτινών Ιατρών “Ο Μελάμπους”.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Kalavrita Canyon” ήταν κατάμεστη με φίλους και συνεργάτες αλλά και μέλη των οικογενειών των Καλαβρυτινών θυμάτων, αλλά και νέους Καλαβρυτινούς και Πατρινούς που απέτισαν τιμή στο πρόσωπο της κας Κωνσταντοπούλου, της “Καλαβρυτινής Αρχόντισσας”, όπως την αποκάλεσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γ. Λαζουράς, ο οποίος με ξεχωριστή συγκίνηση μίλησε για τη γυναίκα σύμβολο της πόλης των Καλαβρύτων. Το έργο και η προσφορά της κας Κωνσταντοπούλου όπως επισημάνθηκε απ’ όλους τους ομιλητές αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Σύζυγος, μητέρα, μαία, πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Καλαβρύτων, πρωτεργάτρια της ίδρυσης του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ιδρύτρια και πρόεδρος επί είκοσι συνεχή χρόνια της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας, πρωτεργάτρια της ίδρυσης του δικτύου των μαρτυρικών πόλεων, η κα Κωνσταντοπούλου δούλεψε επίπονα και σκληρά για τη μακροχρόνια συγκέντρωση όλου του ιστορικού πλούτου των Καλαβρύτων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας, Νίκος Μαντάς χαρακτήρισε την κα Γιώτα Κωνσταντοπούλου σαν τον άνθρωπο που οδηγεί όλους τους άλλους να οραματίζονται τα περισσότερα και τα καλύτερα, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί το έργο ζωής της τιμώμενης σε μία και μόνο ομιλία.
Αμέσως μετά, εκ μέρους της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας μίλησε η γνωστή δικηγόρος Διεθνούς Δικαίου, κ. Ελένη Χάμψα για την όλη της προσφορά αλλά και για τον υπέροχα δυναμικό χαρακτήρα της.
Ο κ. Δήμος Βαρβιτσιώτης για λογαριασμό της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης έκλεισε τον κύκλο των επίσημων ομιλητών δίνοντας έμφαση στο πείσμα της και τους υψηλούς της στόχους.
Εκ μέρους των Μαρτυρικών Πόλεων μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων και νυν Βουλευτής κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι και το Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων την τίμησε στις 9 Ιουλίου 2010 στην μαρτυρική πόλη του Δίστομου.
Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός του πρώην Δήμαρχου Διστόμου κ. Λουκά Παπαχρήστου, ενώ με λόγια αγάπης αναφέρθηκε στην τιμώμενη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Θυμάτων, κ. Χρήστος Σοφιανόπουλος. Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Καλαβρυτινός Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Χρήστος Φωτεινόπουλος, ενώ επιστολή απέστειλε ο Καλαβρυτινός ζωγράφος κ. Ανδρέας Ρηγόπουλος.
Συντονιστικής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος, Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε και το βίντεο που έγινε από την Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας, στο οποίο μίλησαν για τη κα Κωνσταντοπούλου οι συνεργάτες της και οι άνθρωποι που στάθηκαν αρωγοί στο δύσκολο έργο της.
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι πρώην Υπουργοί, Ανδρέας Ζαΐμης, και Ανδρέας Φούρας, οι Βουλευτές, κ. Μαρία Κυριακοπούλου, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων και συνεργάτης της κ. Γιώτας Κωνσταντοπούλου, κ. Τάκης Νικολάου, ο πρώην Νομάρχης κ. Στάθης Αθανασόπουλος – Σερέτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαβρύτων κ. Χουλιάρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλαβρύτων, κ. Σπύρος Σοκορέλης, Νίκος Μαγκαφάς, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας κ. Αλέξης Μπίρμπας, ο πρώην πρόεδρος των Κλειτορολευκασίων Πάτρας, κ. Σπύρος Μαρίνης, ο γνωστός Καλαβρυτινός καρδιολόγος, κ. Ανδρέας Σαμοθρακίτης και πλήθος κόσμου
από: pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.