HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ά. Τσιγκρής: «Αντισυνταγματικό και Παράνομο το Ειδικό Τέλος Ακινήτων…»

Στις 2 Δεκεμβρίου προσδιορίσθηκε να συζητηθεί, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η συνταγματικότητα του νόμου που επιβάλει το...



Στις 2 Δεκεμβρίου προσδιορίσθηκε να συζητηθεί, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η συνταγματικότητα του νόμου που επιβάλει τους το ειδικό τέλος στα ακίνητα, το οποίο θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Τα έντυπα των λογαριασμών αναγράφουν ότι: «…η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος…».
Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την εκδίκαση στις 2 Δεκεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης του ειδικού τέλους ακινήτων- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιβολή του νέου τέλους, στην ουσία αποτελεί νέο φόρο και αντίκειται σε μία πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η προσβαλλόμενη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες δικαίου.
Η υπέρμετρη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών τους, οδηγεί σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, θίγει βάναυσα την οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων, οδηγεί σε κατάσχεση της περιουσίας τους και προσβάλει ευθέως το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου.
Δεσμεύομαι να καταβάλω το σύνολο των νομικών μου δυνατοτήτων προκειμένου να δικαιωθεί η Ελληνική κοινωνία που δεν αντέχει άλλοι φόρους…».
Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής θα ενημερώσει τους πολιτικούς του φίλους και την κοινωνία της Πάτρας για όλες τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό σε ανοικτή εκδήλωση, που θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου και ώρα 7 μμ στο ξενοδοχείο “Patra Palace”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.