HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κατάργησαν και τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την Ε.Τ.

Είναι φανερό, πώς πίσω από την παραπαίουσα πολιτική ηγεσία και το οξύ οικονομικό πρόβλημα, πού μαστίζουν τη χώρα μας, υπάρχει βαθ...


Είναι φανερό, πώς πίσω από την παραπαίουσα πολιτική ηγεσία και το οξύ οικονομικό πρόβλημα, πού μαστίζουν τη χώρα μας, υπάρχει βαθιά ηθική και πνευματική κρίση. Υπάρχει κρίση άξιων. Υπάρχει υπονόμευση θεσμών και άρχων. Υπάρχει κρίση προσώπων, πολιτικής, πνευματικής και γενικότερης ηγεσίας. Υπάρχει κράτος σπάταλο, αντιφατικό και αλλοπρόσαλλο. Ή Πατρίδα μας, δυστυχώς, διέρχεται περίοδο παρακμής. Όλα τα τελευταία γεγονότα μας στέλνουν στο σύνολο τους ένα κατεπείγον μήνυμα. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μας δείχνουν τον δρόμο της διαφυγής. Και αυτός δεν είναι άλλος από την επιστροφή στις αιώνιες άξιες, στις άξιες πού στηρίζουν ανέκαθεν αυτόν τον τόπο με κυρίαρχη θέση σε αυτές την εκκλησία .
Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται η σημασία της μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας και άλλων λατρευτικών εκδηλώσεων της Εκκλησίας με την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει την ΕΤ1.
Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη γιατί για πρώτη φορά από την ίδρυση της η ΕΡΤ καταργείται η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή, που έχει απήχηση μεταξύ των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο και είναι η παρηγοριά χιλιάδων πιστών που δεν μπορούν για διαφόρους λόγους να βρίσκονται στους Ναούς.
Οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών μοιάζουν να αφήνουν παγερά αδιάφορο τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μόσιαλο .

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση με θέμα «Επιβεβλημένη η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την κρατική τηλεόραση».
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής;
«Είναι γεγονός ότι με την κατάργηση της κρατικής τηλεόρασης, της ΕΤ1, θα σταματήσει και η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή καθώς επίσης και η μετάδοση της θείας λειτουργίας από τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές.
Η είδηση πως μαζί με την κατάργηση της ΕΤ1 της κρατικής τηλεόρασης θα σταματήσει και η μετάδοση της Θείας λειτουργίας έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εκκλησιαστικούς κύκλους και στους πιστούς.
Όπως είναι γνωστό η Θεία Λειτουργία, μεταδίδονταν από ιδρύσεως της Ελληνικής τηλεόρασης, κάθε Κυριακή πρωί 8.00 με 10.30. Η μετάδοση της θείας λειτουργίας γίνεται για να διευκολύνονται όσοι πιστοί για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεως τους δεν μπορούν να πάνε στην Εκκλησία, όπως ασθενείς, ανάπηροι κ.λ.π. ενώ είναι ένα πρόγραμμα με χιλιάδες πιστούς θεατές σε όλα τα κράτη όπου ζουν Έλληνες ιδιαίτερα δε στην Αυστραλία, την Αμερική, την Αφρική και την Ευρώπη.
Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι διανύουμε μία περίοδο που κλονίζονται οι θεμελιώδεις θεσμοί και αξίες όπως η θρησκεία, αν τελικά υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για όλους εκείνους που δεν μπορούν να πάνε στην Εκκλησία, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να μην σταματήσει η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας;»

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.