HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κυβέρνηση Παπανδρέου ΤΕΛΟΣ

Στο πόδι είναι από τα ξημερώματα ολόκληρη η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, καθώς το χαστούκι των ευρωπαίων ηγετών στον Γιώργο Παπανδρέου, χθες ...


Στο πόδι είναι από τα ξημερώματα ολόκληρη η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, καθώς το χαστούκι των ευρωπαίων ηγετών στον Γιώργο Παπανδρέου, χθες βράδυ στις Κάννες για το δημοψήφισμα, άλλαξε δραματικά τα δεδομένα, καθώς υπήρξε και η διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σχεδόν όλο το κυβερνών κόμμα είναι με την άποψη ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρα στο ευρώ. Το πρόταγμα είναι τώρα, με ορατό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της χώρας να διασφαλιστεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για το νέο πακέτο διάσωσης της χώρας.

Υπό αυτή την έννοια τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός ώστε να υπαναχωρήσει από το δημοψήφισμα, καθώς δεν μπορεί να συζητάει η χώρα ένα τέτοιο θέμα, την ώρα που η προτεραιότητα είναι η σταθερότητα και η υλοποίηση της τελευταίας ευρωπαϊκής συμφωνίας. Βουλευτές θα ζητήσουν προς τούτο σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να αποφασίσει αυτή σχετικά.

Εάν ο κ. Παπανδρέου δεν δεχθεί να υπαναχωρήσει στελέχη θα του ζητήσουν να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και να διευκολύνει τις εξελίξεις, αποδεχόμενος την ανάδειξη άλλου πρωθυπουργού από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης Εύα Καϊλή ανακοίνωσε ότι δεν παραιτείται από τη θέση της αλλά ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή στην κυβέρνηση.

Λοβέρδος: «Η κίνηση Βενιζέλου ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε την ανάγκη ενότητας των πολιτικών δυνάμεων, καθώς όπως είπε, «η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες κατ' εξαίρεσιν και η κρίση είναι εκτός ορίων».

«Η κίνηση που έκανε ο κ. Βενιζέλος ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου», δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και για τη θέση του περί του δημοψηφίσματος επανέλαβε πως «ισχύει ό,τι έχω πει στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας», το υπουργικό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο. Διαβάστε περισσότερα

Βάσω Παπανδρέου: Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Να αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού κάλεσε εμμέσως τον κ. Γιώργο Παπανδρέου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Βάσω Παπανδρέου. Στο ερώτημα δημοσιογράφου στο περιστύλιο της Βουλής αν ο κ. Παπανδρέου πρέπει να παραιτηθεί, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε σιβυλλικά : "Όλοι θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων". Διαβάστε περισσότερα

Οχι και από Σκανδαλίδη-Χρυσοχοϊδη
Απέναντι στους σχεδιασμούς του Γιώργου Παπανδρέου στέκεται και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του δηλώνει εναντίον της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ζητώντας να συγκληθεί ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσει όλα τα θέματα.

Έμμεσα αντίθετος με το δημοψήφισμα δήλωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης. «Η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές. Η ενότητα είναι επιβεβλημένη. Αυτή τη στιγμή προέχει η ταχύτατη κύρωση από τη Βουλή της πρόσφατης συμφωνίας της συνόδου κορυφής. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κατά του δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη τάχθηκαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου και η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Βουλευτές, ένας μετά τον άλλο, εκφράζουν την αντίθεσή τους στο δημοψήφισμα, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναδιπλωθεί.

«Περιττό το δημοψήφισμα για το ευρώ» δήλωσε ο Κώστας Καρτάλης. «Πρέπει να μιλήσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με πολύ ειλικρινή τρόπο».

Ο Οδυσσέας Βουδούρης τάχθηκε επίσης κατά του δημοψηφίσματος, όπως και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


Υπέρ του δημοψηφίσματος ο Π. Μπεγλίτης

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης είναι ο μόνος από τους υπουργούς που δήλωσε μέχρι τώρα στήριξη στην πρωθυπουργική επιλογή για δημοψήφισμα. «Τάχθηκα υπέρ του δημοψηφίσματος παρότι είχα εκφράσει επιμέρους προβληματισμούς για τη διαδικασία και το περιεχόμενό της γιατί θεωρώ ότι ως δημοκρατική διαδικασία μπορεί να αποσυμπιέσει το πολιτικό κλίμα» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.