HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τέλος στα πιστοποιητικά για τις εξαγωγές οπωροκηπευτικών στη Ρωσία

Την άρση της υποχρέωσης έκδοσης πιστοποιητικών ασφαλείας στα κοινοτικά προϊόντα που εξάγονται στη Ρωσική Ομοσπονδία, σύμφωνα με το άρθρο 6 ...


Την άρση της υποχρέωσης έκδοσης πιστοποιητικών ασφαλείας στα κοινοτικά προϊόντα που εξάγονται στη Ρωσική Ομοσπονδία, σύμφωνα με το άρθρο 6 του από 26.03.2008 σχετικού μνημονίου μεταξύ ΕΕ και Ρωσικής Ομοσπονδίας, γνωστοποιεί ο INCOFRUIT στα μέλη του με το κοινοποιούμενο έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως δηλώνει ο κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, «Η συμφωνία αυτή (Ρωσίας-Ε.Ε) ουσιαστικά είναι αυτό που επιδιώκαμε χρόνια, δηλαδή την τροποποίηση της ρωσικής νομοθεσίας και τη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, για αλληλοσεβασμό της νομοθεσίας περί των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα φυτικά προϊόντα ως και την αναγνώριση των πιστοποιητικών φυτουγείας & ποιότητος που χορηγούνται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε για τις εξαγωγές προς την Ρωσία. Αυτό αποκαθιστά την ανταγωνιστικότητα ( μείωση εξαγωγικού κόστους κατά τις δαπάνες έκδοσής τους) των ελληνικών προϊόντων που βρίσκονταν υπό καθεστώς επιτήρησης.
Εφιστάται η προσοχή των Έλλήνων εξαγωγέων για την τήρηση της κοινοτικής και της αντίστοιχης ρωσικής νομοθεσίας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ροή των προϊόντων μας προς τη ρωσική αγορά, η οποία είχε πληγεί από την επιβάρυνση των εργαστηριακών αναλύσεων που είχαν επιβληθεί στα ελληνικά φορτία. Μετά απ αυτήν την εξέλιξη αναμένουμε την αύξηση των εξαγωγών οπωροκηπευτικών μας προϊόντων προς τη ρωσική αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.