HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Οι Γυναίκες μπορούν" το σύνθημα της εκδήλωσης για την Γυναίκεια επιχειρηματικότητα

  Η συνέπεια, η καλή διοίκηση και διαχείριση  και η τόλμη στο επιχειρείν, σε συνδυασμό με την άρση της γραφειοκρατίας , την εκμετάλλευση τω...


  Η συνέπεια, η καλή διοίκηση και διαχείριση  και η τόλμη στο επιχειρείν, σε συνδυασμό με την άρση της γραφειοκρατίας , την εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων  και την στοχευμένη εθνική  πολιτική φορολογικών ελαφρύνσεων, μπορούν να κάνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον πιο ευνοϊκό για τις γυναίκες που είναι, σύμφωνα με έρευνες, πιο υπεύθυνες και πιο  αποδοτικές.
  Αυτά  είναι μερικά από τα  αισιόδοξα συμπεράσματα της εκδήλωσης για την Γυναίκεια επιχειρηματικότητα, που έγινε στον ΑΣΤΕΡΑ, εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και με στόχο την ενημέρωση του γυναικείου -κυρίως- επιχειρηματικού κόσμου της Πάτρας  για τις προοπτικές που υπάρχουν  ακόμα και στο ζοφερό παρόν.
Την εκδήλωση, που έγινε με την συνεργασία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου, συντόνισε η αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ και π. βουλευτής Αχαΐας κ. Νατάσα Ράγιου

   Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλαν ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Α. Λυκουρέντζος  και η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Κ. Παπακώστα.



  Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Α. Μαζαράκης, ο αντιπρόεδρος Ι. Μάκας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Γ. Ρώρος, ο αντιπρόεδρος Σ. Γαλάνης, ο γραμματέας Ν. Στριφτούλιας, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Κ. Αντζουλάτος, ο αντιπρόεδρος Ν. Καρακίτσος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γ. Δρακούλης, οι επικεφαλής επιμελητηριακών συνδυασμών Π. Μαρλαφέκας και Σ. Μεντζελόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Σταματιάδου, Τ. Μανωλοπούλου και Σ. Πολίτης, ο βοηθός δημάρχου Δ. Αχαΐας Κ. Ταπεινός και  η γραμματέας του ΔΣ Αλ. Τζουβάρα, ο Στάθης Πολίτης (NEWSPLUS), ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Σ. Γκοτσόπουλος, η πρόεδρος της  Ένωσης Γυναικών Πάτρας Α.Μ. Ρογδάκη και πολλές γυναίκες αλλά  και άνδρες επιχειρηματίες της Πάτρας και του Αιγίου.

Αποσπάσματα των ομιλιών

Γιούλα Παπαθανασίου (πρόεδρος ΔΑΚ-ΜΜΕ Αθήνας) :
«..Χρειαζόμαστε πολιτική με κανόνες που θα έχουν σταθερό χρόνο και τόπο. Γιατί αναστείλαμε το πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων? Σκεφτήκατε ποτέ ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν αγοράσει το εργασιακό τους αντικείμενο, δηλαδή  είναι πληρωμένες οι  θέσεις εργασίας, αφού  πρώτα πλήρωσαν και μετά ζητούν ανταπόδοση κεφαλαίου; Οι λέξεις- κλειδιά για την επιχειρηματικότητα και δη την γυναικεία είναι «συνεργασία» και «μετεκπαίδευση». Χρειάζεται άμεση σύνδεση της  Επαγγελματικής Επιχειρηματικής Δραστηριότητας  με την πρωτογενή εκπαίδευση αλλά και με την μετεκπαιδευτική γνώση μέσω των προγραμμάτων δια βίου μάθησης...»

Γιώργος Σουφλιάς (γραμματέας παραγωγικών τομέων ΝΔ, πρόεδρος ΕΟΜΜΕΧ ) :
«…Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, οι γυναίκες επιχειρηματίες σε σχέση με τους άνδρες: α) υλοποίησαν την επένδυση μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους, β) ήταν καλύτεροι στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, γ) ήταν περισσότερο συνεπείς στις υποχρεώσεις έναντι προμηθευτών και πελατών και δ) δείχνουν μεγαλύτερη συνέπεια απέναντι στις τράπεζες που τους χρηματοδότησαν. …Η προσέλκυση επενδύσεων με σταθερό φορολογικό νομοσχέδιο και νηφάλιο πολιτικό κλίμα καθώς και η άρση της γραφειοκρατίας επιτυγχάνεται μόνο με εκλογές.  Η μόνη διέξοδος είναι αλλαγή πολιτικής και η  στροφή σε νέο μείγμα που να έχει ως σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και την ανάπτυξη.»

Λευτέρης Σταυρόπουλος (Σύμβουλος Περιφερικής Ανάπτυξης και Μικρομεσαίων επιχειρήσεων) :
 «Είναι επιτακτική η ανάγκη αναμόρφωσης των κοινοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας προκειμένου να προσαρμοστούν σε συνθήκες κρίσης. Χρειάζεται μια Ευρώπη με κοινωνικό πρόσωπο και με προγράμματα κινητροδότισης γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας , ώστε να απαντήσουμε στην σύγχρονη πρόκληση των 23 εκατομμυρίων ανέργων, σε  μια Ευρώπη όμως που διαθέτει 23 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις...»

Νατάσα Ράγιου (αναπληρώτρια γραμματέας γυναικείων θεμάτων ΝΔ, πρώην βουλευτής Αχαΐας :
« Λίγο πριν ο νομός Αχαΐας μετονομαστεί σε νομό ..Ανεργίας, είναι λυπηρό, την ώρα που στην Ευρώπη  σχεδιάζονται οι επιχειρηματικές δράσεις του 2014-2021, στην Ελλάδα, αντί να στοχεύουμε στο μέλλον, να  ψάχνουμε ..πρωθυπουργό να καλύψει τις τρύπες της προηγούμενης τριακονταετίας…Την ώρα αυτή, που στην Ιταλία,  το επιτόκιο σκαρφάλωσε  στο 6.5%, τα σπρεντς έχουν φτάσει  στο Θεό  και η γειτονική  χώρα είναι έτοιμη να περάσει και αυτή την πόρτα του ΔΝΤ, θα υπογραμμίσω   τη δήλωση του προέδρου του ΕΒΕΑ και συντοπίτη τις Κώστα Μίχαλου : «Ζητάμε λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη» , το ηλίου φαεινότερο δηλαδή, κάτι που αν είχε γίνει από την πρώτη στιγμή εδώ και δυο χρόνια δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε…
Οι γυναίκες απολύονται πρώτες και προσλαμβάνονται τελευταίες, γι’ αυτό είναι εκείνες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Η συνθήκη του Άμστερνταμ θέτει την επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα την γυναικεία, ως βασικό πυλώνα αναπτυξιακής πολιτικής. Σύμφωνα με έκθεση της ΕΕ η διδασκαλία της επιχειρηματικότητας έχει εισαχθεί σε τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει γρήγορα..»
Χαιρετισμός Ανδρέα Λυκουρέντζου
«Αξιότιμη κυρία συνάδελφε, αγαπητή Νατάσα
Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω εγκάρδιους χαιρετισμούς προς όλους όσοι συμμετέχουν στην  τόσο επίκαιρη εκδήλωση «Γυναίκες επιχειρηματίες στην Ελλάδα: Η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία» Σε μια περίοδο στη οποία λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών οι γυναίκες είναι οι πρώτες που χάνουν τη δουλειά τους ως μισθωτές, τα στοιχεία για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στον τομέα του εμπορίου φανερώνουν ότι αν μη τι άλλο ότι οι γυναίκες επιχειρηματίες επιτυγχάνουν το ίδιο αποτελεσματικά σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους.
Για αυτό και εμείς, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, θα σταθούμε στο πλάι τους μέσα σ’ αυτή την οικονομική δίνη, ώστε να διαμορφώσουμε το αναπτυξιακό επενδυτικό περιβάλλον, εντός του οποίου οι δημιουργικές σας πρωτοβουλίες στον επιχειρηματικό τομέα θα επιτύχουν ευεργετικά αποτελέσματα.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας και σε εσάς προσωπικά

Χαιρετισμός Κατερίνας Παπακώστα
Η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι το κατ' εξοχήν Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ελλάδας, από την ίδρυσή της. Παραμένει ο εγγυητής της ευρωπαϊκής μας πορείας και εννοείται της παραμονής μας στο ευρώ. Γι’ αυτό, απ’ την πρώτη στιγμή, εκφράσαμε την απαίτηση να ματαιωθεί το δημοψήφισμα. Και ζητήσαμε από τον Γ. Παπανδρέου, δημόσια, να το αποσύρει αμέσως, όπως και συνέβη.
Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών έδειξαν ότι είχαμε απόλυτα δίκιο, γιατί το δημοψήφισμα ξεκίνησε ως απόπειρα εκβιασμού του ελληνικού λαού και κατέληξε σε μοχλό αμφισβήτησης της ελληνικής ένταξης στο ευρώ και στην Ευρώπη, θέτοντας, μάλιστα, και σε αμφισβήτηση την έκτη δόση, που ήταν ως προχθές ‘’δεδομένη’’. Και βρέθηκε ξανά στον αέρα η νέα δανειακή σύμβαση, που συμφωνήθηκε στην Ευρώπη στις 27 Οκτωβρίου.
Στην πραγματικότητα, η Κυβέρνηση ‘’Διάσωσης’’ έχει ως αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίσει τα χρήματα της Ελλάδας από τους εταίρους, ώστε να μη χαθούν. Να μην εκχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να οδηγηθούμε, αμέσως μετά, σε εκλογές, ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον του!
Η εκδήλωση που έχετε οργανώσει στην Πάτρα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κι έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Θέλω να συγχαρώ την κυρία Ράγιου, αναπληρώτρια Γραμματέα του νευραλγικού  Τομέα μας  γι αυτήν την πρωτοβουλία της και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ίδια και τον αγώνα της για ένα καλύτερο αύριο , όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για όλους τους Έλληνες»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.