HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υπερπαραγωγή για την Άλωση της Πόλης ετοίμασαν οι Τούρκοι- δείτε το trailer

Μια νέα Τουρκική υπερπαραγωγή θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το Φεβρουάριο του 2012  και διαπραγματεύεται την Άλωση της Κωνσταντινο...


Μια νέα Τουρκική υπερπαραγωγή θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το Φεβρουάριο του 2012  και διαπραγματεύεται την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Το τρέιλερ της ταινίας που παραθέτουμε είναι άκρως εντυπωσιακό και ήδη εδώ και αρκετό καιρό προβάλλεται στο μουσείο της Πόλης το Τοπ Καπί. Η δημιουργία της ταινίας έγινε με την αρωγή του Τουρκικού κράτους και συμμετείχαν εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες. Τα γυρίσματα έγινα στην, Τουρκία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία και Κύπρο και πρόκειται να λάβει μέρος σε μεγάλους κινηματογραφικούς διαγωνισμούς.
............................................................................
Σε αντίθεση με μας οι Τούρκοι τιμούν την ιστορία τους και μπράβο τους. Η ιστορία του Βυζαντίου για μας αποτελεί κάτι ξένο γιατί μάθαμε να μην εμπιστευόμαστε την αυτόχθονη Παράδοσή μας και να μην εκτιμούμε την ιδιοπροσωπία μας ασπαζόμενοι την φραγκοκουλτούρα με αποτέλεσμα την αποστροφή μας από την ιστορική μας συνέχεια μέρος του οποίου είναι και το Βυζάντιο. Έτσι το Βυζάντιο ξεχάστηκε και αντικαταστάθηκε με τον φωταδισμό της δυτικής σκέψης δημιουργώντας μας τα τεράστια ιστορικά κενά. 

Αυτή η ταινία ενδεχομένως να δημιουργήσει αντιδράσεις, πατριωτικούς αλαλαγμούς και μισαλλόδοξες υστερίες. Εμείς προτείνουμε το άνοιγμα ενός βιβλίου Ιστορίας και τέχνης της Βυζαντινής περιόδου, να μελετήσουμε, να αγγίξουμε, να κριτικάρουμε αλλά κυρίως να μάθουμε... από αυτό υστερούμε όλοι μας. 
 Νίκος Π. Κυριαζής 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.