HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κορυφώνονται οι Εκδηλώσεις μνήμης του Καλαβρυτινού Δράματος

Κορυφώνονται οι Εκδηλώσεις μνήμης του Καλαβρυτινού Δράματος της 13-12-1943. Ήδη, έχουν τελεστεί, μνημόσυνα και επετειακές εκδηλώσει...



Κορυφώνονται οι Εκδηλώσεις μνήμης του Καλαβρυτινού Δράματος της 13-12-1943.
Ήδη, έχουν τελεστεί, μνημόσυνα και επετειακές εκδηλώσεις στη Ζαχλωρού στις 21 Νοεμβρίου, στο Σκεπαστό στις 27 Νοεμβρίου, στην Κερπινή και στους Ρογούς στις 4 Δεκεμβρίου.
Οι εκδηλώσεις μνήμης αυτές μπαίνουν στην τελική ευθεία και στην κορύφωσή τους με την τέλεση του πάνδημου μνημοσύνου στα Καλάβρυτα την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.
Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων των επομένων ημερών είναι το ακόλουθο:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
• Ώρα 19.00: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολικού Συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός». Παρουσίαση του θεατρικού έργου «Ένοχοι και Λυτρωμένοι» του Γιώργου Δημάκα, από τη Θεατρική Ομάδα του Σωματείου «Μουσικό Εργαστήρι Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου Βοιωτίας».

ΚΥΡΙΑΚΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
• Ώρα 19.00: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολικού Συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός». Παρουσίαση του βιβλίου «Καλάβρυτα 13-12-1943. Στα Μονοπάτια της Μνήμης», έκδοσης του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
• Ώρα 10.30: ΑΘΗΝΑ – ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (επί των οδών Φρειδερίκου Σμιθ, Λαγουμιτζή, Σφιγγός και Φανοσθένους). Τοποθέτηση - Αποκάλυψη μαρμάρινης αναμνηστικής πλάκας «Εις Μνήμην Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων» από το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γεώργιο Καμίνη και την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας.
• Ώρα 12.00: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. «Δρόμος Θυσίας», με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων.
• Ώρα 15.30: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Δημοτικό Στάδιο. Φιλικός Αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και της Α.Ε. Καλαβρύτων.
• Ώρα 19.00: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολικού Συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός». Παρουσίαση και βράβευση ποιημάτων του Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού «ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ & ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ-ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ».
• Ώρα 20.00: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολικού Συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός». Συναυλία - Μουσικοποιητική Εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων με παρουσίαση έργων Διονυσίου Σολωμού, Νικηφόρου Βρεττάκου, Δημήτρη Μυταρά, Κώστα Τύμβιου και Πέτρου Πετράκου, από τον συνθέτη Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλο. Τα έργα ερμηνεύουν οι τραγουδιστές Ανδρέας Κουλουμπής (βαρύτονος), Όλγα Πάσχου και ο συνθέτης.


ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Ώρα 10.00 : Καθεδρικός Ναός Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων
- Τέλεση πάνδημου μνημοσύνου για τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου.
- Ομιλία από το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά
Μετάβαση, με πομπή, από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης στον ΤΟΠΟ ΘΥΣΙΑΣ, όπου θα τελεστούν:
- Επιμνημόσυνη δέηση
- Προσκλητήριο των πεσόντων
- Κατάθεση στεφάνων
- Σιγή ενός λεπτού
- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου της 13ης Δεκεμβρίου 2011, θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες στα Δημόσια, Δημοτικά καταστήματα, στα γραφεία των Οργανισμών Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και στα λοιπά καταστήματα και οικίες της πόλης των Καλαβρύτων.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
• Ώρα 19.00: ΠΑΤΡΑ – Διακίδειος Σχολή Λαού Πατρών (Κανάρη 58). Ομιλία του Δημάρχου Καλαβρύτων με θέμα «Καλάβρυτα 13-12-1943: Πόνος Μνησιπήμων».

Τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και τη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.
Το φιλικό αγώνα της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων με την Α.Ε. Καλαβρύτων και τις εκδηλώσεις θα παρακολουθήσει και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Σπηλιόπουλος.
Στις Εκδηλώσεις Μνήμης αυτές θα παραβρεθούν επίσης, οι Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Εκπρόσωποι των κομμάτων, Δήμαρχοι μαρτυρικών πόλων της Ελλάδας, εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών, εκπρόσωποι ενώσεων και φορέων και πλήθος κόσμου.


Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.