HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΓΑ:Οι δικαιούχοι προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας για το 2012

Καθορίσθηκε ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2012 με σχετική απόφαση του υπου...

Καθορίσθηκε ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2012 με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόκειται για την με αριθμό 25572/442 υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2902/Β/21-12-2011, σύμφωνα με την οποία οι δικαιούχοι ανά πρόγραμμα έχουν ως εξής:


•    Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού οκταήμερων διακοπών εκατόν ογδόντα χιλιάδες (180.000) άτομα.
•    Στα εκδρομικά προγράμματα, διάρκειας 1−6 ημερών, είκοσι δύο χιλιάδες (22.000) άτομα, εκ των οποίων, δύο χιλιάδες (2.000) αυτοτελώς απασχολούμενοι νέοι αγρότες, ηλικίας 21−40 ετών, που θα συμμετάσχουν σε πενθήμερο εκδρομικό – επιμορφωτικό πρόγραμμα, το οποίο θα συνδυάζει την ψυχαγωγία με επισκέψεις σε περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα αγροτικής απασχόλησης (πρότυπα αγροκτήματα, οινοποιεία κ.λπ.).
•    Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, τριακόσιες χιλιάδες (300.000) άτομα.
•    Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, εκατό χιλιάδες (100.000) άτομα.


Οι προϋποθέσεις

Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκδρομών, δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων έτους 2012 είναι:

•    Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει.
•  Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή
•    Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
•   Να είναι κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
•   Ειδικά για το εκδρομικό επιμορφωτικό πρόγραμμα οι δικαιούχοι να είναι ηλικίας 21−40 ετών, αυτοτελώς απασχολούμενοι, ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ, ασφαλιστικά ενήμεροι, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.


Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κληρώθηκαν να συμμετάσχουν στα προγράμματα έτους 2011, δικαιούνται να συμμετάσχουν σε όλα τα προγράμματα του έτους 2012, εκτός των προσώπων που κληρώθηκαν στο πενθήμερο εκδρομικό επιμορφωτικό πρόγραμμα του έτους 2011 τα οποία και αν ακόμη δεν έκαναν χρήση της παροχής, δικαιούνται το έτος 2012 να συμμετάσχουν μόνο στα προγράμματα δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.



Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2012, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.

Κριτήρια επιλογής δικαιούχων
Για την επιλογή των δικαιούχων των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2012, ορίζο νται τα παρακάτω κριτήρια:


1. Στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών, να περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του αρθρ. 1 του Ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει, καθώς και οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ αυτά και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων πέραν του οριζομένου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.



Εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού ή Εκδρομών, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα προγράμματα με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν: προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωiδρυματικό επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας.



Ειδικά στο εκδρομικό – επιμορφωτικό πρόγραμμα, να περιληφθούν οι αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, ηλικίας 21−40 ετών, οι οποίοι να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ως κριτήριο δε επιλογής καθορίζεται επίσης, η κλήρωση με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Γ.Α μεταξύ των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα.



Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών (πλην του εκδρομικού−επιμορφωτικού προγράμματος) έχουν και οι σύζυγοι αυτών, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.



2. Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι του άρθρου 2 της παρούσης, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ΄ αυτό μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού των Δελτίων που ορίζεται στο άρθρο 1 της παρούσης.



Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο των οριζόμενων της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής στο πρόγραμμα καθορίζεται η σειρά προτεραιότητας.



3. Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι του άρθρου 2 της παρούσης, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτό και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο των οριζόμενων της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.