HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λάμψη Πρωτοχρονιάς στο Μάνεσι

Του Τρύφωνα Μαντά Σε εορταστικούς τόνους κινήθηκε το γραφικό χωριό του Μανεσίου κατά την περίοδο των πρόσφατων εορτών. Παρά το γεγονός ότι ...


Του Τρύφωνα Μαντά
Σε εορταστικούς τόνους κινήθηκε το γραφικό χωριό του Μανεσίου κατά την περίοδο των πρόσφατων εορτών. Παρά το γεγονός ότι η έλευση των ετεροδημοτών κατοίκων και εκδρομέων ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές, το όμορφο χωριό «ξαναγέμισε» και πάλι και η διάθεση όλων ήταν εορταστική. Επίσης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην κεντρική πλατεία στήθηκε ένα όμορφο (πρωτότυπο) χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο παρέμενε φωτισμένο όλες τις νύχτες, χαρίζοντας τη θαλπωρή του στους διερχόμενους οδηγούς και επισκέπτες. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν τη μέρα της Πρωτοχρονιάς κι ενώ κατά την αλλαγή του χρόνου είχαν προηγηθεί οι πατροπαράδοτες πλέον «μπαταριές» που σήμαναν την είσοδο της νέας χρονιάς, στο προσκήνιο της ζωής όλων μας.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του χωριού εισέρευσαν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του χωριού, όπου ετελέσθη η Θεία λειτουργία υπό τον σεβάσμιο πατήρ Γεώργιο Τζελέπη. Εν συνεχεία οι κάτοικοι μετέβησαν σε καφενείο του χωριού, όπου και έγινε από τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, για τέταρτη συνεχή χρονιά. Στους παρευρισκόμενους, που κατέκλισαν τους χώρους του καφενείου, προσφέρθηκαν καφέδες, γλυκά και τοπικά εδέσματα, προσφερόμενα από ντόπιες νοικοκυρές και ακολούθησε η κλήρωση για το φλουρί της πίτας, με τυχερό έναν ετεροδημότη νεαρό. Όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές που έκλεψαν, κυριολεκτικά, την παράσταση για ακόμη μία φορά, ήταν τα νεαρά μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του χωριού. Υπό την υποδειγματική καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου δεσποινίδος Ασημίνας Καράμπελα, οι λιλιπούτειοι πρωταγωνιστές έψαλλαν τα κάλαντα και χόρεψαν σε μοντέρνους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς προς τέρψη των παρευρισκομένων. Κατόπιν, υπό το βλέμμα του χειμωνιάτικου ήλιου, τα μεγαλύτερα μέλη του συγκροτήματος με ξεχωριστή χάρη και ικανότητα χόρεψαν στον προαύλιο χώρο του καφενείου παραδοσιακά τραγούδια, κερδίζοντας άπαντες το ζεστό χειροκρότημα των κατοίκων, δίνοντας για ακόμη μία φορά τον καλύτερό τους εαυτό.

Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση έλαβαν χώρα και οι προαγγελθέντες αρχαιρεσίες στο Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου με τον κο Φωκίων Χολιαστό να διαδέχεται τον απερχόμενο πρόεδρο κο Γεώργιο Πασά, ο οποίος είναι και ο αιρετός πρόεδρος του γραφικού χωριού. Στη σύντομη ομιλία του προς τους πολλούς παρευρισκόμενους ο κος Γεώργιος Πασάς ευχαρίστησε τους κατοίκους του χωριού για τη συνεργασία τους και τη στήριξή τους στις εκδηλώσεις του συλλόγου, αναφέρθηκε στις επιτυχημένες πρωτοβουλίες του συλλόγου και στην ανάγκη της συνέχισης της σύμπνοιας και της δημιουργικής συνεργασίας, και κατέληξε, αναφερόμενος στο νέο πρόεδρο του Συλλόγου. ευχόμενος «Καλή επιτυχία» στο έργο του. Από τη μεριά του ο νέος πρόεδρος κος Φωκίων Χολιαστός ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο και τους παρευρισκόμενους, τόνισε την ανάγκη στήριξης από όλους τους κατοίκους στο έργο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου και υποσχέθηκε ανάλογη προσπάθεια για τη συνέχιση της δημιουργικής πορείας του Συλλόγου. Τα μέλη του Συλλόγου παρουσίασαν τις νέες ατζέντες και το νέο ημερολόγιο για το 2012, με τους κατοίκους να ανταποκρίνονται με την αγορά αρκετών τεμαχίων , ενισχύοντας οικονομικά το Σύλλογο.


Μάνεσι 02/01/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.