HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση Βαζαίου με φορείς για την επίλυση ζητημάτων των χιονοδρομικών κέντρων

Σε συναντήσεις για κατάθεση προτάσεων και επίλυση ζητημάτων που αφορούν τα χιονοδρομικά κέντρα συμμετείχε ο κ.Ευθύμιος Βαζαίος ως εκ...


Σε συναντήσεις για κατάθεση προτάσεων και επίλυση ζητημάτων που αφορούν τα χιονοδρομικά κέντρα συμμετείχε ο κ.Ευθύμιος Βαζαίος ως εκπρόσωπος του Χιονοδρομικού κέντρο Καλαβρύτων αλλά και ως μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας (ΕΚΧΕ).
Ο κ. Βαζαίος μαζί  με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Χρήστο Παππά (3-5 Πηγάδια), την Αντιπρόεδρο κ. Τσαλίκη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών- Δασκάλων Χιονοδρομίας, κ Αραχωβίτη, συναντήθηκαν με συμβούλους του Υφυπουργού κ. Νικητιάδη για το Νομοσχέδιο που αφορά τον τουρισμό της υπαίθρου.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν αφορούν στη διαδικασία κατάρτισης και πιστοποίησης των ευρύτερα απασχολουμένων στα χιονοδρομικά κέντρα, από τους χειριστές των αναβατήρων ως τους δασκάλους σκι, ορειβασίας κλπ. Ταυτόχρονα η ΕΚΧΕ πρότεινε να συμπεριληφθεί στις διατάξεις η λειτουργική αδειοδότηση των κέντρων με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η Ένωση ενημερώθηκε επίσης ότι μετά από αίτημά της παρατάθηκε η έκδοση του σήματος λειτουργίας των ΧΚ και η απόφαση είναι υπό δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Αντικείμενο της δεύτερης συνάντησης στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν το θέμα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων σε χιονοδρομικά. Ζητήθηκε η παράταση των διμήνων. Επίσης αίτημα της Ένωσης είναι να χαρακτηριστούν ρητά οι υπηρεσίες των Χιονοδρομικών ως ανταποδοτικού χαρακτήρα. Ειδικά για το τελευταίο αίτημα θα γίνει προσπάθεια να ενσωματωθεί στο νέο Νόμο για τον Καλλικράτη.










Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.