HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πολικές συνθήκες

του Τρύφωνα Μαντά  Αντιμέτωποι με επικίνδυνες καιρικές συνθήκες βρίσκονται σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων κ...



του Τρύφωνα Μαντά 

Αντιμέτωποι με επικίνδυνες καιρικές συνθήκες βρίσκονται σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας γενικότερα. Η παγωνιά που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει δύσκολη τη ζωή των κατοίκων. Πολλές φορές ιδιαίτερα κατά αργά τη νύχτα αλλά και κατά τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν και φτάνει έως και τους -6 βαθμούς σε πολλά χωριά των Καλαβρύτων. 

Λόγω του παγετού πολλές φορές προκαλούνται προβλήματα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις των σπιτιών, καθώς πολλές σωλήνες νερού σπάζουν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να αφήνουν το νερό ανοιχτό ολονυχτίς. Δεδομένου πως το σύνολο των κατοίκων ασχολείται με την κτηνοτροφία, ο πρωινός παγετός καθιστά δύσκολη την πρόσβασή τους στις στάνες όπου και ξεχειμωνιάζουν τα ζωντανά τους. Επίσης υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί διότι σε πολλά σημεία των κακοτράχαλων, η αλήθεια είναι, δρόμων των χωριών, υπάρχει στάσιμος παγετός που κάνει τη διέλευσή τους δύσκολη και επικίνδυνη. Επίσης οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μέγιστη προσοχή, καθώς στο οδικό δίκτυο υπάρχουν πολλά σημεία – παγίδες λόγω του παγετού.

 Όσοι κατευθύνονται στα Καλάβρυτα, μέσω Χαλανδρίτσας, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν βρίσκονται στο κομμάτι του δρόμου Βλασίες- Μάνεσι, σ το δρόμο στο ύψος του Πριόλιθου, καθώς επίσης και στις περίφημες «Στροφές της Γουμένισσας». Επικίνδυνο επίσης είναι το κομμάτι του δρόμου από τα Καλάβρυτα έως στους Άνω Λουσούς, για όσους κατευθύνονται προς Κλειτορία, καθώς επίσης από τη διασταύρωση του Χιονοδρομικού έως το Σαλέ. Τέλος, ο παγετός προκαλεί μεγάλες φθορές σε πολλά λαχανικά και δέντρα της περιοχής, ενώ το γεγονός της μη πρόκλησης αρκετών βροχών θα έχει δυσάρεστες συνέπειες το ερχόμενο καλοκαίρι, διότι θα αυξήσει και θα επιδεινώσει το φαινόμενο της λειψανδρίας που μαστίζει την περιοχή των Καλαβρύτων τα τελευταία χρόνια.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.