HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ψήφισμα εναντίον του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά από σχολεία της Πάτρας

Έχει υιοθετηθεί ήδη από 4 μαθητικά συμβούλια από τα 3ο, 5ο Λύκειο, Γυμνάσιο και Λύκειο Βραχνεϊκων και από το ΔΣ του Σωματείου Νέων Τεχνολογι...

Έχει υιοθετηθεί ήδη από 4 μαθητικά συμβούλια από τα 3ο, 5ο Λύκειο, Γυμνάσιο και Λύκειο Βραχνεϊκων και από το ΔΣ του Σωματείου Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών. Ακόμη θα δοθεί συνέντευξη τύπου της γραμματείας του ΣΑΣΠ στις 7:00 μμ στο ΕΚ Πάτρας.

Ψήφισμα της Γραμματείας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας
Ενάντια στο νομοσχέδιο που Νομιμοποιεί τα Ναρκωτικά



“Ούτε σκληρά-ούτε μαλακά, Όχι σε όλα τα ναρκωτικά.”
Η επίθεση στα δικαιώματα μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή δυναμώνει. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών. Σε κάθε σχολείο και τάξη να σημάνει συναγερμός! Μας θέλουν μαστουρωμένους γιατί μας θέλουν υποταγμένους.

Αυτοί που θέλουν ελεύθερο το χασίσι είναι οι ίδιοι που έχουν αναγκάσει τους γονείς μας να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο, που τους πετάνε στο δρόμο, στην ανεργία, που φορτώνουν στους εργαζόμενους τα βάρη της κρίσης τους. Είναι οι ίδιοι που μας κλέβουν το βιβλίο, που αφήνουν τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο και καθηγητές, που έχουν κάνει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό πανάκριβο εμπόρευμα. Που μας ετοιμάζουν μέλλον κατάμαυρο: να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, ήλιο με ήλιο, για 500 ευρώ κι από πάνω να λέμε κι ευχαριστώ σε αυτούς που θησαυρίζουν από τη δουλειά των εργαζόμενων, που μαζεύουν δις στην Ελβετία.

Δεν θα πάρουμε αυτό που μας πλασάρουν!

Μας θέλουν του χεριού τους, υποταγμένους, ανίκανους να αντισταθούμε και να υψώσουμε ανάστημα στο μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Μας θέλουν αντί να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή, να τα δεχόμαστε όλα αδιαμαρτύρητα. Αντί για τον αγώνα, να διαλέγουμε τη φυγή στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών.

Καλούμε τους γονείς μας, όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν κι αυτοί μαζί μας, να σηκώσουν κεφάλι κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που θέλει τα ναρκωτικά σε «σούπερ μάρκετ» και σε τιμές ευκαιρίας για τους νέους. Με τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, τις επιτροπές ανέργων, τους μαζικούς φορείς τους να υψώσουμε τείχος, να διεκδικήσουμε ζωή ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά να θερίζουν τους νέους.

Διεκδικούμε:
•Να παρθεί τώρα πίσω το νομοσχέδιο της μαστούρας
•Δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.
•Υποδομές πρόληψης κατά των ναρκωτικών σε κάθε σχολείο.

Προχωράμε σε:
•Συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά το Σάββατο 28/1 στις 19:00 στην Πλ. Γεωργίου.

•Συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη βουλή





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.