HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιορτή των ερωτευμένων: Εμπορική επινόηση!

Έφτασε η «γιορτή» του Αγίου Βαλεντίνου και αρχίσε να… τρελαίνεται η αγορά, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης! Κάποια χρόνια πριν ξέ...

Έφτασε η «γιορτή» του Αγίου Βαλεντίνου και αρχίσε να… τρελαίνεται η αγορά, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης!
Κάποια χρόνια πριν ξέραμε μόνο τη γιορτή της Μητέρας κι αυτή, όχι με «σπουδαία» πράγματα: Λίγα Μαγιάτικα αγριολούλουδα, που είναι στις δόξες τους τιε μέρες εκείνες, μια ζωγραφιά και πολλή αγάπη. Ύστερα, «γνωρίσαμε» κι άλλες «γιορτές» ή «παγκόσμιες ημέρες», όπως: του παιδιού, του πατέρα, των ζώων, της τρίτης ηλικίας και κάμποσες δεκάδες ακόμα (ο Οκτώβρης μόνο έχει τριάντα τέτοιες «γιορτές»). «Ηγετική» θέση ανάμεσα σε όλες αυτές είναι η «γιορτή των ερωτευμένων», του Αγίου Βαλεντίνου, που είναι και… εισαγόμενος Άγιος, στις 14 Φλεβάρη.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς, πόσο γνωστή θα ήταν η «γιορτή» αυτή, αν δεν είχε εμπορικό χρώμα – αν δεν είχαν επενδυθεί μεγάλα κεφάλαια στη διαφήμιση για τη συγκεκριμένη ημέρα; Και έχει τέτοια «επιτυχία» ο τρόπος που μας την… πασάρουν, που και εδώ ξεπερνάμε τα όρια τα υπερβολής!
Μπορούμε να γιορτάζουμε καθημερινά τον έρωτά μας, χωρίς να μας το επιβάλουν τόσο επιτακτικά, και για μια μόνο ημέρα το χρόνο! Σίγουρα κάθε καθημερινή αυθόρμητη εκδήλωση έχει υπερ-πολλαπλάσια αξία, από μια… εμπορικά στημένη χειρονομία!

Νίκος Παπακωνσταντόπουλος

Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο Λειβάρτζι του Δήμου Καλαβρύτων. Πέραν του λειτουργήματός του (Διπλωματούχος Νοσηλευτής) δραστηριοποιείται και στο λογοτεχνικό χώρο, με εκδόσεις βιβλίων και δημοσιεύσεις άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γάλλιου από το Γοργόμυλο Πρέβεζας και έχουν δύο παιδιά.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.