HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πατρινοί συγγραφείς ταξιδεύουν στα Καλάβρυτα

Οι «Πατρινοί συγγραφείς ταξιδεύουν στην Ελλάδα» και την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012 και ώρα 7: 00 μ.μ. θα βρίσκονται στη μαρτυρική πόλη τ...


Οι «Πατρινοί συγγραφείς ταξιδεύουν στην Ελλάδα» και την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012 και ώρα 7: 00 μ.μ. θα βρίσκονται στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων. 

Ο Δήμος Καλαβρύτων και οι εκδοτικοί οίκοι «Διαπολιτισμός» και «Περί Τεχνών» παρουσιάζουν την Κυριακή, 3 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα στα Καλάβρυτα, στο «Αρχοντικό της Παλαιολογίνας», τα εξαιρετικά βιβλία των Πατρινών συγγραφέων, που ταξιδεύουν και ονειρεύονται, Εύας Αθανασοπούλου, «Μέλαν σώμα, λευκό» και Πέτρου Ψωμά «Ο θησαυρός είναι κρυμμένος στο σακούλι». 

Για τα βιβλία θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς και οι συγγραφείς Εύα Αθανασοπούλου και Πέτρος Ψωμάς. 

Την παρουσίαση των παραπάνω βιβλίων, στα Καλάβρυτα θα συνοδεύσει η ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη με την τελευταία της δισκογραφική δουλειά «Παραδοσιακά Νανουρίσματα». 

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους, στη σημαντική αυτή, για την πόλη των Καλαβρύτων, πολιτιστική και μουσική εκδήλωση. 


Μέλαν σώμα, λευκό. 1981 - 2011, 30 χρόνια μετά τη νίκη

Το βιβλίο «αφηγείται» την πορεία μιας γενιάς –εκείνης των εφήβων της δεκαετίας του ’80– μέσα από σημαντικούς σταθμούς της ζωής της Μυρτώς, έχοντας ως αφετηρία τα μαθητικά της χρόνια και ακολουθώντας την στο δρόμο προς την ενηλικίωση και την ωριμότητά της. Παράλληλα «καταγράφει» στοιχεία του πολιτικοκοινωνικού γίγνεσθαι της χώρας μας από το 1981 –έτος ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία– έως σήμερα και το πέρασμα από μια εποχή σε μια άλλη. Μαζί με το δυναμικό Άρη και το ρομαντικό Αλέξανδρο, στο ξεκίνημα της νιότης της κι αργότερα μέσα από μια πιο αυτόνομη πορεία, η Μυρτώ ανακαλύπτει ....

...τον εαυτό της και τον κόσμο, κινούμενη ανάμεσα στις αντιφάσεις και τις αλήθειες της ζωής και ταξιδεύοντάς μας στην Πάτρα, το Βερολίνο, την Ελλάδα της Επαρχίας και τη Μικρασία.


Λίγα λόγα για τη συγγραφέα
Η Εύα Αθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (1989) με σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στην Πολεοδομία-Χωροταξία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1996).
Διετέλεσε στέλεχος Αναπτυξιακών και Διαχειριστικών Φορέων (1998-2002) και διευθύντρια του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (2003-2009).
Έχει διδάξει Πολεοδομικό, Χωροταξικό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και δημοσιεύσει/παρουσιάσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Υπήρξε μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΕ και είναι μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ν. Αχαΐας.
Διατηρεί Τεχνικό Γραφείο μαζί με τον σύζυγό της Μηχανικό Pit van Allen στην Πάτρα και είναι μητέρα δύο παιδιών.



Το «Μέλαν Σώμα, Λευκό» είναι το πρώτο της λογοτεχνικό έργο.

Ο Θησαυρός είναι Κρυμμένος στο Σακούλι

Το βιβλίο πραγματεύεται, κυρίως, την τρίτη 12ετία του «Κρυμμένου Θησαυρού», μία περίοδο που το «Κυνήγι» και ο συγγραφέας συμπορεύτηκαν αδιαλείπτως, από το 1990 μέχρι και το 2001. Είναι στην ουσία ένα χρονικό, μέσα από τη ματιά ενός υπεύθυνου πληρώματος, με ταυτόχρονη καταγραφή των εξελίξεων -που υπήρξαν συχνές και ταχύτατες κατά το διάστημα αυτό- καθώς και των θεμάτων του Παιχνιδιού.
Στο πρώτο μέρος ο αναγνώστης θα βρει δύο Χρονολόγια για την ιστορία του «Πατρινού Καρναβαλιού» και του «Κρυμμένου Θησαυρού», καθώς και προσωπικές απόψεις του συγγραφέα περί του Παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος ξετυλίγονται μπροστά του στιγμιότυπα, γεγονότα και σκέψεις που το ίδιο το Παιχνίδι προκάλεσε στην παρέα του Πληρώματος 94, αλλά πιθανότατα και σε πολλούς άλλους «Κυνηγούς». Το τρίτο μέρος του βιβλίου επιχειρεί μια σχεδόν εξαντλητική παράθεση των Θεμάτων της δωδεκαετίας 1990-2001, έτσι ώστε, στην ουσία, να αποτελεί τον Γ τόμο της «Ιστορίας του Κρυμμένου Θησαυρού». Στο Παράρτημα παρατίθεται ένα Γλωσσάρι 150 καρναβαλικών λέξεων.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Περί Τεχνών», την τυπογραφική επιμέλεια είχε ο Αντώνης Παπαντωωνόπουλος, τη φιλολογική επιμέλεια ανέλαβε η Κρίστυ Κουνινιώτη, ενώ το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Αλέξης Σακελλαρόπουλος.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στις 11 Μαρτίου 2002, στην αίθουσα των εκδόσεων «Περί Τεχνών», στην Πάτρα, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μάγνη και ομιλητές την Λένα Χριστοπούλου, μέλος Καρναβαλικής Επιτροπής, τον Γιάννη Γεωργακάκη, καρναβαλιστή – αρχηγό πληρώματος, και τον Φώτη Λουριδά, συν-αρχηγό του συγγραφέα στο «Πλήρωμα 94» από το ξεκίνημά της δράσης του.


Λίγα λόγα για το συγγραφέα


Ο Πέτρος Ψωμάς γεννήθηκε το 1970 και ζει στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Κίτσιου. Ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση και το μάρκετινγκ.

Έχει σπουδάσει Εφαρμοσμένη Πληροφορική («Α.Σ.Ο.Ε..Ε.»), Μάρκετινγκ και Επικοινωνία («Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών»), και Δημοσιογραφία («Ηρόδοτος») και από το 2008 είναι υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του «Πανεπιστήμιου Αιγαίου» (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων).
Είναι ιδρυτικό μέλος της δημοτικής κίνησης «Τώρα για την Πάτρα», ιδρυτικό μέλος του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ», εκ των εταίρων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Πλήρωμα 94», Αντιπρόεδρος του «Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών» και, από τον Ιανουάριο του 2011, Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.




















-->

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.