Μία ώρα και κάτι διήρκεσε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία και των έξι συμμετεχόντων στο όνομα του υπηρ...
Μία ώρα και κάτι διήρκεσε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία και των έξι συμμετεχόντων στο όνομα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.
Όλα δέιχνουν ότι πηγαίνουμε σε ανώτατο δικαστικό, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Πικραμένο, ο οποίος θα σχηματίσει κυβέρνηση υπηρεσιακή που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές στις 17 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος πρότειναν να παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος, ενώ από τον Αλέξη Τσίπρα προτάθηκε ο Γεράσιμος Αρσένης. Η Αλέκα Παπαρήγα ήταν στη λογική ότι "δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια" άρα δεν κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση.
Ο Πάνος Καμμένος τάχθηκε υπέρ της λύσης Πικραμένου, προτείνοντας ως υπουργό Εξωτερικών τον καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστο και ως υπουργό Άμυνας τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Γράψα. Ωστόσο, δεν έγινε, σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση, συζήτηση για τους υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Ποιός είναι ο Παναγιώτης Πικραμένος
Γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα και είναι γιoς του Όθωνα Πικραμμένου, ιδιοκτήτη της "Εταιρίας Ελληνικού και Ξένου Τύπου", με καταγωγή από την Πάτρα. Από την πλευρά του πατέρα του παππούς του είναι ο Τάκης Πικραμμένος, ιδρυτής της εταιρείας, ενώ από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από την παλιά οικογένεια Χαιρέτη.
Σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα το Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων. Ακολούθησε καριέρα δικαστικού διοριζόμενος στις 5 Ιουνίου 1976 εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 1978 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1981 σε πάρεδρο, το 1993 σε σύμβουλο και το 2007 σε αντιπρόεδρο υπαγόμενος στο Ε΄ τμήμα του Σ.τ.Ε. Το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία θα παραμείνει μέχρι το 2014.
Την περίοδο 2005 - 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ενώ την περίοδο 1992 - 1993 εργάστηκε στο νομικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού.
Ως δικαστικός έχει εκδόσει σημαντικές αποφάσεις. Έκρινε αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη ενώ ήταν εισηγητής στην υπόθεση του δασικού νόμου (2003), στην υπόθεση του Μουσείου της Ακρόπολης και στην υπόθεση του γηπέδου της Α.Ε.Κ. απαγορεύοντας την κατασκευή του.
Κατοικεί στην Αθήνα.
πηγές: newsit και protothema