HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι άλλοι φταίνε πάντα!...

Είναι, τελικά, θέμα «μεσογειακού» ή «ελληνικού» ταμπεραμέντου, ή είναι (και) κάτι ακόμα, όπως, ας πούμε, έλλειψη αυτοσεβασμού, αυτοελέ...

Είναι, τελικά, θέμα «μεσογειακού» ή «ελληνικού» ταμπεραμέντου, ή είναι (και) κάτι ακόμα, όπως, ας πούμε, έλλειψη αυτοσεβασμού, αυτοελέγχου, αυτοκριτικής, στοιχειώδους ευγένειας και αυτοσυγκράτησης;
Μιλάμε για αρνητικές εικόνες που συναντάμε συνεχώς, και όχι μόνο μια φορά την ημέρα. Χαρακτηριστικότερη εκείνη της συμπεριφοράς των οδηγών: Μην προσπαθήσει κανείς να κάνει κάτι και μας αναγκάσει να «κόψουμε» λίγο ταχύτητα! Δεν το ’χουμε σε τίποτα να «δέσουμε» χειρόφρενο μες τη μέση το δρόμο – αδιαφορώντας για το πόσους θα ενοχλήσουμε εμείς(!) – να κατέβουμε από το αυτοκίνητο και να τον «ξεβαφτίσουμε»! Να του μιλήσουμε με τα χειρότερα λόγια, βρίζοντάς του ό,τι μας κατέβει εκείνη τη στιγμή: θρησκεία, γονείς, αδέρφια, οικογένεια, σπίτι!… Ούτε να «πιαστούμε» μαζί του στα χέρια, το ’χουμε σε τίποτα κι ας είμαστε (ή ας θεωρούμαστε) μεγάλοι και σοβαροί άνθρωποι. Ακόμα κι αν δεν μας ενοχλεί ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, αν τον θεωρήσουμε λιγότερο «επιδέξιο» από τον εαυτό μας, αρχίζουμε να τον υποτιμάμε ή και να τον βρίζουμε (χωρίς να μας ακούει), θέλοντας να δείξουμε ότι εμείς είμαστε καλύτεροί του!
Σε ένα σωρό άλλες ακόμα δραστηριότητές μας «εφαρμόζουμε» αυτήν την τακτική. Μη μας «λοξοκοιτάξει» κάποιος, δεν χάνουμε την «ευκαιρία» να τον περάσουμε από «γενεές 14», προτού καν δούμε τι θέλει να μας πει. Πόσες και πόσες φορές δεν προβάλουμε τον εαυτό μας, εις βάρος του άλλου και με – μάλλον – αθέμιτο τρόπο. Αν δούμε να κάνει κάποιο λάθος ένας συνάνθρωπός μας-γείτονάς μας-συγγενής μας, αρχίζουμε να τον κατηγορούμε, υπονοώντας ότι εμείς στη θέση του θα τα κάναμε όλα «σωστά», ότι εμείς είμαστε οι αλάθητοι, ή τουλάχιστον πιο «ξύπνιοι» απ’ εκείνον. Αυτό δε, είναι και μία πάγια τακτική μας: Πιστεύουμε ότι με το να κατηγορούμε το συνάνθρωπό μας, θα φανούμε καλύτεροί του, κάτι που θεωρούμε και... «δοκιμασμένη μέθοδο» για την ανέλιξή μας!!! Η κριτική όμως για το άτομό μας από τους άλλους, θέλουμε να είναι πάντα επιεικής – επιεικέστατη!
Μήπως το ίδιο δε συμβαίνει και στην πολιτική ζωή; Κανείς από τους διαχειριστές της τύχης αυτού του τόπου δεν έχει φταίξει! Κανείς δεν ευθύνεται για το σημερινό κατάντημα της χώρας. Όλοι έχουν πράξει πάντα το καλύτερο και για ό,τι πήγε στραβά, μόνο άλλοι ευθύνονται!
Πόσο πιο ωραία και ήσυχη θα ήταν η ζωή μας, πόσο καλύτερα θα είμαστε κι εμείς, αν κάναμε κάπου – κάπου και λίγη αυτοκριτική. Αν καμιά φορά κουβεντιάζαμε και λίγο με τον εαυτό μας. Αν είμαστε λίγο συγκρατημένοι. Αν σεβόμαστε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας, πρώτα – πρώτα...

--------------------------


Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο Λειβάρτζι του Δήμου Καλαβρύτων και είναι υγειονομικός (Διπλωματούχος Νοσηλευτής).Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε εδώ και αρκετά χρόνια, δημοσιεύοντας αρχικά άρθρα και κείμενά του στον Επαρχιακό – Καλαβρυτινό Τύπο, καθώς και σε διάφορα περιοδικά. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Λειβάρτζι σ’ ευχαριστώ!» εξέδωσε το 2002. Δύο χρόνια αργότερα προχώρησε σε μια προσπάθεια μετάφρασης για «Τα Ευαγγέλια της Μεγάλης Πέμπτης και του Μεγάλου Σαββάτου», καθώς και άλλων περικοπών της Μεγάλης Εβδομάδος (περιορισμένος αριθμός αντιτύπων). Ακολούθησε η συλλογή ποιημάτων με τίτλο «Έμμετρα», το 2008, από τις Εκδόσεις «Άπειρος Χώρα». Το 2009 ολοκλήρωσε την ογκώδη έρευνά του με τίτλο «“Καταθέσεις” από την Νοσηλευτική μου διαδρομή». Το 2011 εκδόθηκαν τα βιβλία του «Η Φωτογραφία» και «Όταν η ελπίδα άρχισε ν’ ανατέλλει» («Άπειρος Χώρα»). Αναμένεται να εκδοθεί ακόμα και το σχεδόν ολοκληρωμένο βιβλίο του (μυθιστόρημα), με τίτλο «Αθόρυβοι εργάτες». Παράλληλα, συνεχίζει να δημοσιεύει πολύ συχνά άρθρα, κείμενα και ποιήματα σε εφημερίδες και περιοδικά (έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος). Ακόμα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ομιλίες του για διάφορα λογοτεχνικά και κοινωνικά θέματα.Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γάλλιου από το Γοργόμυλο Πρέβεζας και έχουν δύο παιδιά.








Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.



Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.