HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πάντα και Παντού ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου , δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να α...

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα με ποικιλόμορφα ηχοχρώματα της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Οι χορευτές του Συλλόγου, έχουν γίνει οι κήρυκες της πολιτισμικής μας παράδοσης απ’ άκρου σε άκρο της χώρας, προβάλλοντας ταυτόχρονα την Αχαΐα. Είναι οι «τροφοδότες» του ελληνικού πολιτισμού και οι εκφραστές της ελληνικής λεβεντιάς που στα χνάρια της πολιτιστικής μας κουλτούρας, χαράσσουν τη δική τους ανεξίτηλη πορεία, ως γνήσιοι συνεχιστές της παράδοσης. Παράλληλα μέσα από το χορό και τις εμφανίσεις τους, αναδεικνύουν τους πνευματικούς θησαυρούς του τόπου μας και συμβάλλουν στην πολιτιστική αναβάθμιση της Αχαΐας. Έχοντας στο ενεργητικό τους δεκάδες πετυχημένες παρουσιάσεις στη Βόρεια και Ηπειρωτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, αλλά και στο εξωτερικό, στην Ιταλία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, βάζουν «πλώρη» για νέους προορισμούς, μεταφέροντας τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας.



Την Παρασκευή 22 Ιουνίου ένα χορευτικό τμήμα παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου, στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που διοργάνωσε ο δραστήριος σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, για την λήξη της σχολικής χρονιάς 2011-2012 στον αύλειο χώρο του σχολείου, που είχε πλημμυρήσει από παιδικές φωνές και χαμόγελα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δ. Πεγλερίδης σε σύντομο χαιρετισμό, συνεχάρη τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού για την τεράστια προσφορά τους στη παράδοση του τόπου μας.







Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.