HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Καλαβρύτων δίνουν απαντήσεις για την Συνεργασία με την Γερμανική Σχολή

Το ΓΕΛ Καλαβρύτων υλοποιεί προγράμματα καινοτόμων δραστηριοτήτων (πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, ευρωπαϊκά, αγωγής υγείας κ.α.) σύμφωνα ...

Το ΓΕΛ Καλαβρύτων υλοποιεί προγράμματα καινοτόμων δραστηριοτήτων (πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, ευρωπαϊκά, αγωγής υγείας κ.α.) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας. Τα προγράμματα αυτά αποβλέπουν στη διαμόρφωση ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, τη ζωή και τον πολιτισμό και δημιουργούν, κατά γενική ομολογία, συνθήκες για καλύτερη επικοινωνία και ποιότητα σχολικής ζωής σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Μια από τις δραστηριότητές μας στα πλαίσια αυτών των δράσεων είναι η υλοποίηση εδώ και δέκα χρόνια ενός προγράμματος σε συνεργασία με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, με διαφορετική κάθε χρόνο θεματολογία, το οποίο εντάσσεται σε ανάλογη με το εκάστοτε θέμα του κατηγορία (περιβαλλοντικό, πολιτιστικό κ.λπ.). Για παράδειγμα, το θέμα του φετινού προγράμματος ήταν «Ανασκάπτοντας το παρελθόν: Η περίπτωση των αρχαίων Λουσών», το οποίο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σε συνεργασία με το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και τη ΣΤ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Το πρόγραμμα αυτό εγκρίθηκε από την Επιτροπή Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ.Ε. Ν.Αχαΐας με την 59/2-11-2011 πράξη της.
Οι μαθητές αποκόμισαν από τις ποικίλες δράσεις και εργασίες του προγράμματος πολύτιμη πείρα και γνώσεις και βίωσαν μια διαφορετική, ουσιαστική, σχέση με τον τόπο τους, το παρόν και το παρελθόν του. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί η συμβολή των αρχαιολόγων αλλά και των καθηγητών του Λυκείου μας Ανδρέα Παπαγεωργίου και Άδωνι Σάμψων, που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν ουσιαστικά τόσο αυτό όσο και παρόμοια καινοτόμα προγράμματα.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσουμε, αν και θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο, ότι τα προγράμματα που υλοποιούνται από το σχολείο μας με τη συνεργασία μαθητών μας με μαθητές άλλων σχολείων, όπως της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το οποίο άλλωστε απευθύνεται -όπως γενικότερα συμβαίνει με τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Μουσείων σε όλο τον κόσμο- σε μαθητές όλων των βαθμίδων που επισκέπτονται την πόλη μας.
Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε το «θόρυβο» που προκλήθηκε με κάποια δημοσιεύματα και κάποιες απρεπείς πράξεις (φωνασκίες, διάδοση ανυπόστατων φημών, πρόκληση εντυπώσεων, τηλέφωνα κ.α.) τουλάχιστον ατυχή και τους εμπνευστές τους τουλάχιστον μη ενημερωμένους για τη λειτουργία του σχολείου της πόλης μας αλλά και του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Θα τους προτείναμε, προτού εκφραστούν δημόσια ή, περισσότερο, προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, για θέματα που αφορούν τα σχολεία μας να ενημερώνονται εκ των προτέρων. Τόσο οι μαθητές, πρεσβευτές αλλά και αδέκαστοι κριτές των δράσεων μας, όσο και οι εκπαιδευτικοί είναι πρόθυμοι να τους παράσχουν τις αναγκαίες πληροφορίες.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Καλάβρυτα 29/06/2012




Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.