HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών στο "Οραμα"

Στα πλαίσια των ποιμαντικών δραστηριοτήτων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, για τη νεότητα, με την ευλογία, την α...


Στα πλαίσια των ποιμαντικών δραστηριοτήτων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, για τη νεότητα, με την ευλογία, την ακούραστη μέριμνα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τους νέους, του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών στις εγκαταστάσεις της του Διεθνούς Κέντρου Νεότητας ΤΟ ΟΡΑΜΑ, από 09 έως 19 Ιουλίου 2012.
Οι κατασκηνωτές έδωσαν το όνομα «ΑΓΡΟΣ ΚΥΡΙΟΥ» στην φετινή κατασκηνωτική περίοδο, εμπνεόμενοι από την Παραβολή του Σπορέως. Μέσα στον αγρό αυτό, της Κατασκήνωσης, οι καρδιές των μικρών κατασκηνωτών ενώθηκαν για μία ακόμα φορά για να συναντήσουν το Χριστό στο πρόσωπο του συγκατασκηνωτή τους. Ενώ άνοιξαν τις ψυχές τους για να δεχθούν τα μηνύματα του Ευαγγελικού λόγου με την ευχή να καρποφορήσουν στην καθημερινή βιοτή τους.
Στην κατασκήνωση συμμετείχαν 70 παιδιά, ηλικίας από 10 έως 17 ετών.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές ομαδικής έντονης ζωής, να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια, πρωταθλήματα, διαγωνισμούς γνώσεων και πνευματικές ομιλίες. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώθηκε ελληνική βραδιά με ελληνικούς μεζέδες και μουσική καθώς και προβολές ενημερωτικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα στη γιγαντοοθόνη 4Χ4 m! Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές καθώς και την προσωπική επαφή των κατασκηνωτών μεταξύ τους και με τους ομαδάρχες τους, σκοπός ήταν να δοθεί στα παιδιά το μήνυμα της φιλίας της αγάπης της συνεργασίας, το πνεύμα της ομαδικότητας.
Με ιδιαίτερη χαρά οι κατασκηνωτές υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, ο οποίος μίλησε μαζί τους πνευματικά και πατρικά και τους μετέφερε την δική του πολυετή εμπειρία ως κατασκηνωτής.
Όμως εξίσου σημαντικές ήταν οι πνευματικές ευκαιρίες και εμπειρίες που δόθηκαν με το Μυστήριο της Εξομολογήσεως, με την νυκτερινή πορεία στο κατανυκτικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και την τέλεση του μικρού Αποδείπνου, καθώς και με τον κατανυκτικό και ανεπανάληπτο εκκλησιασμό στον ιστορικό ναό της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας, όπου κηρύχθηκε η Ελληνική Επανάσταση, ο οποίος παραχωρήθηκε στους κατασκηνωτές, με την ευλογία του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής πατρός Ευσεβίου.
Τα πρωινά αγιογραφικά με την ευγενική συνεργασία του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου π. Ευσεβίου, του π. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού Καλαβρύτων, και των ομαδαρχών Κωνσταντίνου Ζησιμόπουλου, Θεολόγου, Σωτηρίου Χάλα, Ιωάννου Θεοδωρακοπούλου, φοιτητού Θεολογίας, έδωσαν την αφορμή στους κατασκηνωτές να προσεγγίσουν τα κείμενα της Αγίας Γραφής και να κατανοήσουν ότι μπορούμε με τη χάρη του Θεού να αλλάξουμε, να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας, καταπνίγοντας τα ζιζάνια, δηλαδή τα πάθη και τον εγωισμό μας, κάνοντας πράξη και βίωμα την αγάπη προς όλους και την ευαγγελική αρχή ότι στο πρόσωπο του άλλου είναι ο Χριστός.
Η κατασκηνωτική περίοδος έκλεισε με μια εξαιρετική γιορτή, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου, πολλών ιερέων, των γονέων των κατασκηνωτών, κατά την οποία τα παιδιά τραγούδησαν με την ψυχή τους, με τη συνοδεία της καταπληκτικής ορχήστρας από τους ίδιους τους κατασκηνωτές, ενώ τους διασκέδασαν με ένα εμπνευσμένο θεατρικό σκετς, παρμένο από την ζωή της κατασκήνωσης, γραμμένο από τον ομαδάρχη κ. Ιωάννη Θανασούλια !
Μετά την απονομή των επάθλων, έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης, ο οποίος αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τα παιδιά, τον Αρχηγό, τον Υπαρχηγό και τα στελέχη της κατασκήνωσης, απευθύνθηκε προς στους γονείς, αναφέρθηκε στο σπουδαίο εποικοδομητικό και πνευματικό έργο που επιτελείται στην κατασκήνωση, διαβεβαιώνοντάς τους ότι μόνο ο Χριστός και η ζωή μας κοντά Του αποτελεί την καλύτερη προστασία, θωράκιση και εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας, που αποτελούν την ελπίδα της μελλοντικής κοινωνίας. Τέλος μετέφερε προς τους κατασκηνωτές και τους γονείς τους τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αμβροσίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την άρτια και άψογη οργάνωση και λειτουργία της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου, εργάστηκαν εθελοντικά και δυναμικά, με ένθερμο ζήλο, θυσιάζοντας τον προσωπικό πολύτιμο χρόνο τους, παρά τις οικογενειακές, εκπαιδευτικές, επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις τους, τα στελέχη μας, υπό την εποπτεία και την ανεξάντλητη αγάπη για την νεότητα του κ. Βασιλείου Ζησίμου, Θεολόγου και Αρχηγού της Κατασκηνώσεως, του Υπαρχηγού Αιδ/του π. Αθανασίου Λιακoπούλου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αξιοποιώντας δημιουργικά την προηγούμενη εμπειρία τους, και έτσι απέδωσαν καρποφόρο έργο, κερδίζοντας τις καρδιές και την φιλία των μικρών μας φίλων.
Οι Ομαδάρχες και οι Βοηθοί τους ήταν οι:
Ιωάννης Θανασούλιας
Σωτήριος Χάλλας
Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος
Αθανάσιος Καραμούζης
Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος
Σταμάτης Πλάτανος
Ιωάννης Κανακάρης
Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος
Ανδρέας Ζυγούρας
10. Γιώργος Μπαχάς
11. Κωνσταντίνος Βορύλας
12. Λάμπρος Ζαφειρόπουλος

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς όλους, όσους εργάστηκαν, για την επιτυχία της Κατασκήνωσης.


Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.