HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επίδομα Θέρμανσης ...ζεστή η ορεινή Αχαΐα σύμφωνα με το Υπουργείο

φωτο Χελμός Τις οριστικές αποφάσεις για την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικ...

φωτο Χελμός
Τις οριστικές αποφάσεις για την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Αχαΐα τοποθετείτε στην Γ΄ ζώνη (Κλιματική ζώνη Ανώτατη κατανάλωση 8 /m2 (lt) παρόλο που οι διαφορές θερμοκρασίας στον ορεινό όγκο της Αχαΐας είναι μεγάλες σε σχέση με τα πεδινά του νομού.

Να σημειωθεί οτι η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες με συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας.

Το εισοδηματικό όριο είναι €14.000 για άγαμο, €23.350 για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά €3.000 για τα τρία πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των €100.000, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των €150.000.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι, εάν μια οικογένεια (ή ένας άγαμος) έχει σπίτι άνω των 120 τετραγωνικών, του οποίου η αντικειμενική αξία υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ (ή τις 100.000, στην περίπτωση του άγαμου), δεν θα πάρει επίδομα θέρμανσης.


Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ η αποζημίωση θα αφορά κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.

Ακόμη, θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).

Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
– Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
– Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για τη συμπλήρωση της αίτησης.
– Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
– Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
– Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κ.τ.λ.).
Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120, ενώ το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται ως εξής:

Αναλυτικά οι γεωγραφικές ζώνες ανά νομούς είναι οι εξής:
  • ΖΩΝΗ Α: Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας.
  • ΖΩΝΗ Β: Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.
  • ΖΩΝΗ Γ: Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, 'Αρτας.
  • ΖΩΝΗ Δ: Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού.




Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.