HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τραυματισμός παιδιών στην κεντρική πλατεία - Ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Καλαβρύτων

Την 11η Σεπτεμβρίου 2012 κατά την διάρκεια αθώων παιχνιδιών στο χώρο της κεντρικής πλατείας της πόλης μας, ένα από τα δυο κανόνια που β...


Την 11η Σεπτεμβρίου 2012 κατά την διάρκεια αθώων παιχνιδιών στο χώρο της κεντρικής πλατείας της πόλης μας, ένα από τα δυο κανόνια που βρίσκονται μπροστά από το Ηρώο των πεσόντων, τραυμάτισε δυο παιδάκια ηλικίας (5) πέντε ετών. 
Το περίεργο είναι ότι τα παιδάκια δεν έπεσαν από το κανόνι, όπως ίσως κάποιος θα φανταζόταν, αλλά καταπλακωθήκαν από αυτό, καθώς δεν είχε τοποθετηθεί στις προβλεπόμενες βάσεις στήριξης. Το γεγονός αυτό θορύβησε τόσο τους γονείς της πόλης μας όσο και τους απλούς πολίτες της καθώς γύρω από αυτά τα κανόνια έχουμε περάσει τα παιδικά μας χρόνια οι περισσότεροι. 
Ωστόσο, όμως πρέπει να αναφερθεί ότι τα κανόνια αυτά είχαν προσφάτως συντηρηθεί και ταυτόχρονα εγκαταλειφθεί στο έλεος της τύχης τους. Είναι γνωστό ότι τα εκτιθέμενα όπλα πρέπει να τηρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας όπως αυτές ορίζονται από συγκεκριμένες διατάξεις και κανονισμούς όταν εκτίθενται σε κοινή θέα. Δυστυχώς όμως όλα τα παραπάνω δεν είχαν εφαρμοσθεί με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αμέριμνων παιδιών. 
Επίσης, είναι αυτονόητη η ταλαιπωρία, η αγωνία και η ψυχολογική φόρτιση όσο αφορά την περιπέτεια της νοσηλείας ,του γύψου ,τα χαμένα μαθήματα και γενικότερα το άγχος και η αποδιοργάνωση όλης της οικογένειας. 
Ίσως να ανέφερα και τυχόν αποζημιώσεις που θα μπορούσαν να ζητηθούν αλλά δεν το κάνουμε γιατί η επιστολή έχει καθαρά κοινωνικούς σκοπούς και όχι ισοπεδωτικούς και αφοριστικούς απλά αναφέρονται κάποιες ατέλειες καλοπροαίρετα με σκοπό αυτή η πόλη να γίνει ακόμα καλύτερη και ασφαλείς για όλους. 
Βέβαια οφείλουμε να αναφέρουμε ότι όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτή την χώρα, υπάλληλοι του δήμου λίγη ώρα αφού είχε συμβεί το ατύχημα μερίμνησαν να ασφαλισθεί το συγκεκριμένο κανόνι . 
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, οι συνέπειες του οποίου θα μπορούσαν να είναι απρόβλεπτα χειρότερες, τονίζουμε και κάποιες άλλες «παγίδες» που αφορούν στην ασφάλεια των μικρών παιδιών τόσο στο χώρο της κεντρικής πλατείας όσο και στον πεζόδρομο. 
Έχει παρατηρηθεί ότι το σιντριβάνι της είναι μια καθημερινή παγίδα για τα παιδιά που παίζουν γύρω από αυτό. Γυμνά καλώδια, γυαλιά από σπασμένα μπουκάλια και σκουπίδια καθιστούν το σιντριβάνι ως ένα μέρος αντιαισθητικό και γεμάτο κινδύνους. 
Κινδύνους επίσης κρύβει και ο πεζόδρομος καθώς όλες τις ώρας διέρχονται οχήματα όλων των κατηγοριών τόσο κάθετα όσο και εντός αυτού. Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό που συμβαίνει στην πόλη μας, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών καθώς πολλά από αυτά κάνουν ποδήλατο, περπατούν και τρέχουν αμέριμνα στους παραπάνω χώρους. 
Σκοπός της επιστολής μας είναι αφενός να επισημάνουμε τους παραπάνω κινδύνους και αφετέρου να αποφευκτούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Πιστεύουμε το κόστος εφαρμογής και τήρησης κάποιων κανόνων ασφαλείας στο χώρο της πλατείας των Καλαβρύτων στοιχίζει ασύγκριτα λιγότερο από τη σωματική ακεραιότητα και υγεία όλων των πολιτών της και πόσο μάλλον των παιδιών μας. 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και το χρόνο σας.

Με εκτίμηση,
Ρέλλος Έλληνας
Πολυδώρου Αντωνία





Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.