HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η εικόνα «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» στη Μακεδονική γή συνοδευομενη από τον Καλαβρυτινό Πρωτεπιστάτη Γ.Μάξιμο Ιβηρήτη

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»  ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΠΑΝΔΗΜΗ Η ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΠΡ...

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» 
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 
ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΠΑΝΔΗΜΗ Η ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΑ 
ΤΟΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΠΡΩΤΕΠΙΣΤΑΤΗ Γ.ΜΑΞΙΜΟ ΙΒΗΡΙΤΗ.



Η διάσπαρτη από κόκκαλα Πελοποννησίων αγωνιστών-ηρώων Μακεδονική γη, υποδέχθηκε στις 13 Οκτωβρίου την εφέστια θαυματουργή εικόνα του Αγιωνύμου Όρους «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» -στην πρωτεύουσα της τη Θεσσαλονίκη-με ιερή κατάνυξη και ευλάβεια και με τιμές αρχηγού κράτους.
Την ιερή εικόνα συνόδευε πάνδημη η ιερά επιστασία του Αγίου Όρους με προεξάρχοντα τον εκ Καμενιάνων Καλαβρύτων Πρωτεπιστάτη Γ.Μάξιμο Ιβηρίτη (Νικολόπουλο).
Το γεγονός αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση και ελπίδα στο λαό της Μακεδονίας και όχι μόνο, καθότι είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία της που η εικόνα εξέρχεται του Αγίου Όρους, πάντα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας, που φέτος εορτάζει τα εκατό χρόνια απ’την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Η Παναγία μας πάντα μεσιτεύει στον Κύριο για την πατρίδα μας και σε καιρούς δύσκολους όπως οι τωρινοί, προστρέχουμε σύσσωμοι,ζητώντας την βοήθειά της και την παρακαλούμε να προστατεύει το γένος μας που δοκιμάζεται.
Στην φωτισμένη ομιλία του ο Γ.Μάξιμος –μπροστά στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης-ξεσήκωσε τον κόσμο με τα όσα είπε καθώς και με το λεβέντικο Μωραίτικο παρουσίασμα του.
Ήταν μια ομιλία που θα μείνει στην ιστορία-σύμφωνα με όσους την παρακολούθησαν συγκινημένοι, αλλά και τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κύριο Αθανάσιο Αγγελόπουλο κατά δήλωση του στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΤ3, καθότι περιείχε συμπυκνωμένα και με εύσχημο τρόπο όλα τα μηνύματα (ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτικά, κοινωνικά κ.α.).
Τιμή, ευλογία και δόξα στους Καμενιάνους και την Καλαβρυτινή γη, για το βλάστημα της, τον Πρωτεπιστάτη Γ.Μάξιμο Ιβηρίτη που ¨κρατάει Θερμοπύλες¨
εκεί στο Άγιον Όρος και μας κάνει πάντα υπερήφανους. Μακάριοι οι γεννήτορες του!
Κατά τον Καβάφη:

Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες•
δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις…

Να είναι πάντα ευλογημένος ο Γ. Μάξιμος και να παραμένει ο εκλεκτός του Κυρίου μας. Να έχουμε τις ευλογίες της Παναγίας μας δια της θαυματουργής εικόνας «Άξιον Εστί»
Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΠΡΩΤΕΠΙΣΤΑΤΗΣ Γ.ΜΑΞΙΜΟΣ ΙΒΗΡΙΤΗΣ


Για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης , λογοτέχνης , συγγραφέας , τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων , γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας .Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α. , ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας .Πολλά από τα έργα του , έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες . Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" . Σήμερα εργάζεται στους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους Αθηνών-Πειραιώς(ΗΣΑΠ) και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά.






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.