HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων στην μαρτυρική Κύπρο

Επίσκεψη στην μαρτυρική Κύπρο, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (13 έως 15/10/2012), αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων μ...

Επίσκεψη στην μαρτυρική Κύπρο, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (13 έως 15/10/2012), αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων με επικεφαλής το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά και αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Χουλιάρα, τους βοηθούς Δημάρχου Ανδριάνα Πεντζιά – Αναστασοπούλου και Θύμιο Τζόβολο και το δημοτικό σύμβουλο Φάνη Παπαγεωργίου, προσκεκλημένοι του Δημάρχου του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου της Κύπρου, για να παραστούν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις με την ονομασία “ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΟΡΦΟΥ” καθώς και στην καθιερωμένη 32η αντικατοχική πορεία προς τα κατοχικά συρματοπλέγματα που χωρίζουν την κατεχόμενη Μόρφου από την ελεύθερη Κύπρο.
Ο Δήμος Καλαβρύτων είναι αδελφοποιημένος, από το 1996, με το Δήμο Μόρφου της Κύπρου και υπάρχει μεταξύ των Δήμων, συνεχής, αγαστή, δημιουργική και εποικοδομητική συνεργασία, που προάγει τα συμφέροντα των δημοτών και των κατοίκων και των δύο Δήμων και προωθεί τους κοινούς μεγάλους στόχους των δύο Δήμων, που είναι, για το Δήμο Μόρφου η προβολή, η συμπαράσταση και η υποστήριξη του προβλήματος της επιστροφής των προσφύγων στην κατεχόμενη Μόρφου και για το Δήμο Καλαβρύτων, η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων επισκέφθηκε την κατεχόμενη πόλη της Μόρφου, όπου διαπίστωσε τις καταστροφές που έχει επιφέρει στην πόλη, στα δημόσια κτήρια και στις εκκλησίες η τουρκική κατοχή, αλλά και ένιωσε την αγωνία και τον πόθο των Μορφιτών για επιστροφή στην πόλη τους, τα “φυλακισμένα μνήματα” όπου κείτονται οι νεκροί του απελευθερωτικού αγώνα 1955 – 1959 (Γρηγόριος Αυξεντίου, Μιχαλάκης Καραολής, Ανδρέας Δημητρίου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης κλπ.), τον τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου διεξήχθησαν οι σφοδρές μάχες στις 20 και 21/7/1974 και σκοτώθηκε ο καλαβρυτινός καταδρομέας Σωτήρης Τζουράς και συμμετείχε στην μεγάλη αντικατοχική πορεία προς τα τουρκικά συρματοπλέγματα.



Επίσης, η αντιπροσωπεία του Δήμου, συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε μαζί με Δημάρχους άλλων, αδελφοποιημένων με τη Μόρφου πόλεων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Μεσολόγγι, Ερμούπολη, Ορεστιάδα, Σπάρτη, Barnet της Αγγλίας, Saint-Cyr-syr-Loire της Γαλλίας κλπ.) και είχε χθες συνάντηση με τον Επίτροπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Ιακώβου – ο οποίος αναπλήρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, που την ίδια ώρα είχε σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς της Κύπρου – και ο οποίος ενημέρωσε για την σημερινή εξέλιξη του κυπριακού προβλήματος και τις προοπτικές για την επίλυσή του.


Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, επεσήμανε τους ισχυρούς αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν τον μαρτυρικό Δήμο Καλαβρύτων με την μαρτυρική Μόρφου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση, υποστήριξη και βοήθεια του Δήμου Καλαβρύτων στο δίκαιο αγώνα των Μορφιτών, αναφέρθηκε στις περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο Δήμων (πολιτιστικές ανταλλαγές, φιλοξενίες μαθητών κλπ.) και ευχήθηκε του χρόνου η εκδήλωση να γίνει στην ελεύθερη πόλη της Μόρφου.





Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.