HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλαβρυτινή ισχυρή παρουσία στη λίστα βραβείων και επαίνων της Ακαδημίας Αθηνών για το 2012

Με έντονο Καλαβρυτινό «Άρωμα» απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία και οι έπαινοι της χρονιάς που πέρασε από την Ακαδημία Αθηνών σε ανθρώπο...


Με έντονο Καλαβρυτινό «Άρωμα» απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία και οι έπαινοι της χρονιάς που πέρασε από την Ακαδημία Αθηνών σε ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, κατά την πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας που έγινε την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών.
Στην εκδήλωση παρευρέθη επισήμως η Παγκαλαβρυτινή Ένωση εκπροσωπούμενη με ειδική πρόσκληση από τον Πρόεδρο της κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη και την Αντιπρόεδρο κ. Αναστασία Μπαλασοπούλου.
Ο Χ Φωτεινόπουλος με τον Υπουργό Παιδείας και τον πρώην Πρωθυπουργό κ Παπαδήμο
Στην εκδήλωση παρίστατο τιμητικά και ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας της Περιφέρειας Αττικής και βραβευμένος από την ΠΕ κ. Ανδρέας Σκαρτσίλας με καταγωγή από το Αίγιο.
«Σκοποί της επιστήμης είναι η γνώση και η βελτίωση της ζωής του ανθρώπου. Αλλά υπάρχουν και παράπλευροι σκοποί, όπως η στρατιωτική και η οικονομική επικράτηση καθώς και το γόητρο μιας χώρας ή ενός ατόμου. Η γνώση του φυσικού κόσμου είναι προϋπόθεση για την κατανόηση της Φύσεως», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Γεώργιος Κοντόπουλος, (συμπατριώτης μας καταγόμενος από το Αίγιο) στην εναρκτήρια μεστή ομιλία του.
Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας, Βασίλειος Χ. Πετράκος, παρουσίασε την Έκθεσή του για το έργο της Ακαδημίας το 2012, ενώ ακολούθησε η απονομή βραβείων και επαίνων από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας και η καθιερωμένη ετήσια τελετή έκλεισε με την αναγγελία προκήρυξης των νέων βραβείων από τον κ. Πετράκο.

Ο Βραβευθείς Ιάσων Χαλμούκης 
Ισχυρή η Καλαβρυτινή παρουσία
• Τάξη των ηθικών και πολιτικών επιστημών
Έπαινος, οίκοθεν απονεμήθηκε στον κ. Χρίστο Φωτεινόπουλο για την πνευματική και κοινωνική του προσφορά στην περιοχή των Καλαβρύτων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών στο εκδοτικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο του βραβευόμενου, καθώς επίσης και στην σημαντική συμβολή του στην λειτουργία του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και γενικότερα της προσφοράς του στην περιοχή των Καλαβρύτων που τον αναδεικνύουν σε ξεχωριστή προσωπικότητα.

Ο βραβευθείς κ Φωτεινόπουλος με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της ΠΕ και τον Διευθυντή Εθιμοτυπίας της Περιφέρειας Αττικής κ Σκαρτσίλα

Ο βραβευθείς κ Φωτεινόπουλος με τον Υπουργό Παιδείας κ Αρβανιτόπουλο
• Τάξη των θετικών επιστημών
Βραβείο Δημητρίου Λαμπαδαρίου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για τους ικανότερους στο μάθημα της Γεωδαισίας, αποφοίτους Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής, ακαδημαϊκού έτους 2010 – 2011. Το ένα από τα δυο βραβεία απονεμήθηκε στον Ιάσονα Χαλμούκη, απόφοιτο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Ιάσονας είναι Γιος του Καλαβρυτινού Γιατρού κ. Αποστόλου Χαλμούκη και της επίσης ιατρού κυρίας Ουρανίας Σταυροπούλου.

Ο βραβευθείς κ Ιάσων Χαλμούκης με την πανευτυχή μητέρα του ιατρό κ. Σταυροπούλου μέσα στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας
• Τάξη των γραμμάτων και των καλών τεχνών
Χρυσό Μετάλλιο στο περιοδικό σύγγραμμα «Αρχαιολογική Εφημερίς» (1837) για την 175ετή συμβολή του στην πρόοδο και καλλιέργεια της αρχαιολογικής επιστήμης από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους μέχρι των ημερών μας. Το Χρυσό μετάλλιο παρέλαβε ο Καλαβρυτινός (Από Κλειτορία) Πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών κ Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος ο οποίος ως Ακαδημαϊκός επίσης είναι ο νέος Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών από την 1 Ιανουαρίου 2013.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας παραδίδει το βραβείο στον κ Επαμ. Σπηλιωτόπουλο

Τάξη των γραμμάτων και των καλών τεχνών
Εύφημος μνεία επίσης δόθηκε στον κ. Γεώργιο Παπασταματίου για το βιβλίο του με τίτλο « Η Γορτυνία του Λάδωνα και η Τριποταμιά της» (Εκδόσεις ΚΟΡΑΛΙ, Αθήνα 2012). Το βιβλίο αφορά την Καλαβρυτινή περιοχή Λάδωνα και Τριποτάμων.

Μετά την ολοκλήρωση της απονομής οι εκπρόσωποι της ΠΕ συνεχάρησαν τους άξιους Καλαβρυτινούς και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύει στην στήλη των φωτογραφιών pankalavritini.wordpress.com.

Οι κκ. Φωτεινόπουλος και Καμπέρος .
Ο κ. Καμπέρος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
συνέβαλλε στην τιμητική για τα Καλάβρυτα εκδήλωση της Ακαδημίας.
Δηλώσεις Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γ.Λαζουρά :
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, μετά την αποψινή απόδοση επαίνου και βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών δύο Καλαβρυτινών, δήλωσε:
«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και συνεργάτη μου Χρίστο Φωτεινόπουλο και στο νέο επιστήμονα Πολιτικό Μηχανικό της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Ιάσονα Χαλμούκη, γιό του εξαίρετου γιατρού Απόστολου Χαλμούκη, για την απόδοση επαίνου και τη βράβευσή τους, αντίστοιχα, από την Ακαδημία Αθηνών.
Η απόδοση επαίνου και η βράβευση αυτή, αποδεικνύει ότι οι Καλαβρυτινοί, μεγαλύτεροι και νέα παιδιά, είτε ζουν στα Καλάβρυτα, είτε στην Πάτρα, είτε οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θέτουν πάντα υψηλούς στόχους, αγωνίζονται με δύναμη και πάθος για την κατάκτησή τους και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τους επιτυγχάνουν και τους ξεπερνούν, προσφέροντας, έτσι, στην επιστήμη, στην κοινωνία, στην πολιτική, στα επαγγέλματα, στη θρησκεία και στον τόπο μας γενικότερα.

Για την απόδοση επαίνου και τη βράβευση αυτή, οι οποίες κάνουν όλους τους Καλαβρυτινούς περήφανους για τις επιτυχίες των εκλεκτών συμπολιτών μας επιστημόνων Χρίστου Φωτεινόπουλου και Ιάσονα Χαλμούκη, εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο και στα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, που συνεκτίμησαν και κατ’ ουσίαν αποδέχθηκαν και σχετική από 9-2-2012 πρότασή μου για τον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Μουσείου
Εύχομαι, από καρδιάς, όλοι οι Καλαβρυτινοί και όλοι οι Έλληνες και ιδίως οι νέοι μας, πάντοτε, να προοδεύουν».
Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS συγχαίρει τους βραβευθέντες και ευχαριστεί θερμά την Παγκαλαβρυτινή Ένωση   (pankalavritini.wordpress.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.