HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Όλες οι Αλλαγές στην Φορολόγηση των Αγροτών (Ισχύει από 1.1.2014)

Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος που αλλάζει τη φορολόγηση των αγροτών, σύμφωνα με τον οποίο δίνεται παράταση ενός χρόνου παράταση για τη...



Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος που αλλάζει τη φορολόγηση των αγροτών, σύμφωνα με τον οποίο δίνεται παράταση ενός χρόνου παράταση για την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων κέρδισαν οι αγρότες. 
Σύμφωνα με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, προβλέπεται η καθιέρωση βιβλίων και στοιχείων από τα εισοδήματα του 2014, που θα δηλωθούν το 2015 και θα φορολογηθούν με συντελεστή 13%. Σύμφωνα με το νέο νόμο, για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά θα φορολογούνται βάση των βιβλίων εσόδων – εξόδων που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν. Μειώνεται επίσης ο φόρος στα κέρδη που διανέμουν οι συνεταιρισμοί.
Ειδικά για το 2013 (οικονομική χρήση 2014) οι αγρότες θα φορολογηθούν με την νέα φορολογική κλίμακα που θεσπίστηκε για μισθωτούς και συνταξιούχους, με τρία μόνο κλιμάκια. Για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις θα ισχύει συντελεστής φόρου 22%, για τα επόμενα 17.000 ευρώ, δηλαδή για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, θα ισχύσει συντελεστής φόρου 32% και για το υπερβάλλον των 42.000 ευρώ τμήμα του εισοδήματος θα ισχύει συντελεστής 42%.

Τι θα ισχύει για τα Χωράφια και οικόπεδα εκτός σχεδίου
Επικαιροποίηση του ηλεκτρονικού φακέλου με χωράφια και ακίνητα εκτός σχεδίου προετοιμάζει για τις αρχές του 2013 το υπουργείο Οικονομικών. Ο φορολογικός νόμος προβλέπει ότι φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1/1/2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεώνονται να ελέγξουν ηλεκτρονικά την περιουσιακή τους κατάσταση όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ προκειμένου να τη συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν.
Επιπλέον, νομικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1/1/2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα, υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων στην οποία περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 1/1/2013.
Η επικαιροποίηση του αρχείου για τα χωράφια έχει τριπλό στόχο: την επιβολή ενιαίου φόρου ακινήτων σε κάθε ακίνητο με στόχο έσοδα 3 δισ. ευρώ το 2013, την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών, αλλά και τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για κάθε έναν από τους 8,5 εκατ. φορολογούμενους.
Στο πλαίσιο αυτό, εκατομμύρια φορολογούμενοι με αγροτεμάχια εκτός σχεδίου θα κληθούν το πρώτο τρίμηνο του έτους να δηλώσουν ή τουλάχιστον να τσεκάρουν ότι έχουν δηλωθεί κανονικά τα χωράφια τους.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.