HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ούτε την Δ.Ο.Υ κατάφεραν να κρατήσουν στα Καλάβρυτα - Οριστικό λουκέτο στις 14 Ιανουαρίου

Μπορεί τελευταία στιγμή να "σώθηκε" σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η Δ.Ο.Υ.  Αιγίου από την συγχώνευ...



Μπορεί τελευταία στιγμή να "σώθηκε" σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η Δ.Ο.Υ.  Αιγίου από την συγχώνευσή της με την Α΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών δεν έγινε το ίδιο και με την Δ.Ο.Υ. Καλαβρύτων με αποτέλεσμα το οριστικό της κλείσιμο την 14η Ιανουαρίου 2013 και τη συγχώνευσή της με την ΔΟΥ Αιγίου.  
Ούτε την Δ.Ο.Υ κατάφεραν να κρατήσουν στα Καλάβρυτα με την ευθύνη των τοπικών φορέων και όλων των εμπλεκομένων...  
Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος στην Ελλάδα με έκταση 1.058 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πληθυσμό 11.220 κατοίκους σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή (2011) και περιλαμβάνει 66 τοπικές κοινότητες πολλές εκ των οποίων είναι δυσπρόσιτες.
Να υπενθυμίσουμε ότι με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καταργούνται ή μεταστεγάζονται αλλού, πολλές τοπικές Δ.Ο.Υ (ματαξύ των οποίων και των Καλαβρύτων) και στη θέση τους ιδρύονται τα ΚΕΦ (Κέντρα εξυπηρέτησης Φορολογουμένων), Στα γραφεία αυτά, θα γίνεται μόνο παραλαβή και παράδοση εγγράφων, όπως ενημερότητες, αιτήσεις, δηλώσεις κλπ, ενώ οι χρηματικές καταβολές θα γίνονται μέσω των τραπεζικών γκισέ. Για πιό σοβαρές ή περίπλοκες συναλλαγές με την Εφορία, οι πολίτες θα αναγκάζονται να επισκέπτονται την νέα διέυθυνση της ΔΟΥ. (Αιγίου)

Τό θέμα όμως είναι οτι το κόστος λειτουργίας των ΚΕΦ μετακυλίεται στους Δήμους (δηλαδή στους Δημότες) που καλούνται να καλύψουν όλα τα έξοδα πλην της μισθοδοσίας, αν θέλουν να έχουν φορολογική εξυπηρέτηση οι δημότες τους. Έτσι στο Δήμο Καλαβρύτων θα προστεθεί ένα ακόμα βάρος......

Η Απαξίωση και η Εγκατάλειψη των Καλαβρύτων συνεχίζεται.......

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών (09.01.2013)
Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι δίνεται παράταση έως τις 18/03/2013 στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας των ακόλουθων ΔΟΥ σε νησιά, όπου λειτουργεί μόνο μία φορολογική μονάδα: Σπετσών, Κέας, Άνδρου, Μήλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Καρπάθου, Καλύμνου, Λέρου, Θάσου, Παξών, Ιθάκης, Τήνου, Κηθύρων, Λήμνου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αγίου Κηρύκου.

Η παράταση δίνεται προκειμένου, κατά το αμέσως επόμενο διάστημα, να ολοκληρωθούν κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αποτρέπουν τη μετάβαση φορολογουμένων στις ΔΟΥ, όπως η δυνατότητα πληρωμής μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ για ρυθμισμένες οφειλές.
Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι, με κριτήριο το ύψος των εσόδων ανά ΔΟΥ επί των συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού – εξαιρουμένων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης -, δεν αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων ΔΟΥ: Θήρας, Αιγίου Αχαΐας, Μυκόνου, Αμαλιάδας, Κύμης Ευβοίας και Πάρου.

Οι υπόλοιπές 51 ΔΟΥ (μεταξύ των οποίων και η ΔΟΥ Καλαβρύτων) θα ενοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών στις 14/01/2013.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία ΔΟΥ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Επιπλέον, ιδρύονται 39 τέτοια Γραφεία στις περιοχές όπου υπήρξε αναστολή λειτουργίας ΔΟΥ κατά την 1η φάση της ενοποίησης το 2011.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.