HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Ολοκαύτωμα" και πάλι στα Καλάβρυτα...

69 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής η μνημονιακή κυβέρνηση δείχνει το σκληρό της πρόσωπο κ...

69 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής η μνημονιακή κυβέρνηση δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και «εκτελεί εν ψυχρώ» τους κατοίκους του ορεινού Δήμου Καλαβρύτων κλείνοντας τη μία υπηρεσία μετά την άλλη.
Υποβάθμιση του κέντρου υγείας, αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ από 14 Ιανουαρίου 2013 και μεταφορά στη Δ.Ο.Υ Πατρών, ακόμη και το γραφείο του Ο.Α.Ε.Ε που λειτουργούσε κάθε Τρίτη έκλεισε και αυτό και τις προάλλες ενημερωθήκαμε ότι με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ αναστέλλεται η λειτουργία του Παραρτήματος ΙΚΑ−ΕΤΑΜ Καλαβρύτων από τις 14 Ιανουαρίου 2013 και μεταφορά της ασφαλιστικής του περιοχής στο ΙΚΑ ΑΙΓΙΟΥ .
Η νέα χρονιά έχει ήδη μπει και οι συνέπειες για τους πολίτες του Δήμου Καλαβρύτων θα είναι τεράστιες, καθώς η Κυβέρνηση φαίνεται να εμμένει σε πολιτικές διάλυσης της Ελληνικής Περιφέρειας, πολιτικές που ωθούν σε περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση τους πολίτες. Με την κατάργηση όλων αυτών των υπηρεσιών όχι μόνο δεν εξοικονομούνται πόροι, αλλά το οικονομικό κόστος διογκώνεται, καθώς το κόστος για τη μετακίνηση των κατοίκων είναι ανυπολόγιστο. Δεν νοείται, κάτοικος των ορεινών οικισμών του Δήμου Καλαβρύτων να διανύει 50, 80, 100 περίπου χιλιόμετρα προς την Πάτρα και το Αίγιο για να διεκπεραιώσει ακόμη και μια απλή υπόθεση του. Ο Δήμος Καλαβρύτων με έδρα τα Καλάβρυτα, έχει έκταση 1.058 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πληθυσμό 11.220 κατοίκους σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή (2011) (προσωρινά στοιχεία) και περιλαμβάνει 66 τοπικές κοινότητες πολλές εκ των οποίων είναι δυσπρόσιτες.
Μπορούν λοιπόν να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι λοιποί ιθύνοντες αυτής εδώ της χώρας που το παρόν και το μέλλον όλων μας βρίσκεται στα χέρια τους τι έλαβαν υπόψη απ’ όλα αυτά και προχώρησαν σε τέτοιου είδους αποφάσεις.
Μπορούν να απαντήσουν στον συνταξιούχο των ελαχίστων πλέον ευρώ, στον επιχειρηματία, στον οικοδόμο, στον αγρότη, στον ασθενή, στον άνεργο κάτοικο του Ορεινού Δήμου Καλαβρύτων γιατί πρέπει να μετακινείται στο εξής από τη Λυκούρια, τα Τριπόταμα, τα Καλάβρυτα και όλα τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μας στα Νοσοκομεία και τις δημόσιες Υπηρεσίες της Πάτρας και του Αιγίου για να εξυπηρετηθεί;
Μπορούν να απαντήσουν πως θα μετακινούνται στην Πάτρα και το Αίγιο με ελλιπές συγκοινωνιακό και προβληματικό οδικό δίκτυο οι πολίτες αυτοί, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο όταν πολλές φορές η πρόσβαση είναι αδύνατη εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν;
….Δεν είμαστε πολίτες ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
Καλαβρυτινός Πολίτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.