HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πλατάνι, Ικέτη του Ουρανού…η Ημερίδα-εκδήλωση στο ΚΠΕ Κλειτορίας με πρωταγωνιστές τους μαθητές

Το πλατανοδάσος Πλανητέρου, ο ιστορικός πλάτανος της Αγ. Λαύρας, το πλατάνι του Παυσανία στo Αίγιο και ο ιερός πλάτανος στ...

Το πλατανοδάσος Πλανητέρου, ο ιστορικός πλάτανος της Αγ. Λαύρας, το πλατάνι του Παυσανία στo Αίγιο και ο ιερός πλάτανος στην Πλατανιώτισα βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας-εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2012 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας με θέμα « Η Προστασία του Πλατανοδάσους μας από την ασθένεια του Μεταχρωματικού έλκους».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ΚΠΕ Κλειτορίας –Ακράτας σε συνεργασία με τον Σύλλογο των εν Αθήναις Αποδήμων Πλανητεριωτών «Ο ΧΕΛΜΟΣ» και τα σχολεία της Κλειτορίας.
Η ημερίδα- εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν:
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των
εν Αθήναις Αποδήμων Πλανητεριωτών κ. Χαρ. Καραχάλιος και ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Καλαβρύτων κ. Ηλίας Αρμπής, ο οποίος εκπροσώπησε το Διεθνές Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη – Κουτσοχέρα.
Ο κ. Καραχάλιος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κ. Γιώργου Κοσμά, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση.
Ο τεχνολόγος-γεωπόνος, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ κ. Κων.Κυριακόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου.
Η εκδήλωση εκτός από την ενημέρωση για την ασθένεια των πλατανιών, περιελάμβανε ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων και διηγήσεων για τον πλάτανο, από τις κ.κ. Κωνσταντίνα Κιζήλου, ΄Ελενα Ζωδιάτου και Μαριάννα Πασσά, μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ, προβολή βίντεο από τους μαθητές και τη δασκάλα του Γ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Κλειτορίας καθώς και θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κλειτορίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό της έκθεσης που είχε προκηρύξει ο Σύλλογος των εν Αθήναις Αποδήμων Πλανητεριωτών, με θέμα σχετικό με την προστασία του περιβάλλοντος και την απονομή επαίνων στις περιβαλλοντικές ομάδες του Γυμνασίου και του Λυκείου Κλειτορίας, από την ΄Ενωση Καλαβρυτινών Αθήνας και το Διεθνές Ιδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα, αντίστοιχα.
Οι μαθητές, οι οποίοι βραβεύτηκαν από τον Σύλλογό μας, είναι οι εξής:
Από το Δημοτικό Σχολείο:
Μανώλης Γαβριλάκης, μαθητής της Δ΄ τάξης (το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Χαρ. Καραχάλιος) Αναστασία Μηλιτσοπούλου, Ανδριάνα Βαγενά και Παναγιώτα Τεμπέλη, μαθήριες της Ε΄τάξης, (το βραβείο απένειμε ο πρώην προϊστάμενος και εμπνευστής του ΚΠΕ Κλειτορίας κ. Β.Ντέντες) Νίκος Παπαγιαννόπουλος, μαθητής της ΣΤ΄ τάξης, ( το βραβείο απένειμε η Αντιδήμαρχος κα Χαρά Γεωργακοπούλου)

Από το Γυμνάσιο:
Μαρίνα Μπαμπίλη, μαθήτρια της Α΄ τάξης, ( το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Πλανητέρου κ. Βασίλης Αλεξόπουλος) Αναγνωστοπούλου Ευφροσύνη, Ντατσοπούλου Αθηνά, Ζαφειροπούλου Μαρία, Λυμπέρης Ηλίας και Παπαδόπουλος Θεόδωρος, μαθητές της Β΄ τάξης, (το βραβείο απένειμε ο Λυκειάρχης Κλειτορίας κ.Ηλ. Χριστακόπουλος) Αντιόπη Κουφού, μαθήτρια της Γ΄τάξης, (το βραβείο απένειμε η Δ/ντρια του Φορέα Χελμού-Βουραϊκού κα Ελ.Κουμούτσου) Αγγελική Γιαννακλή, μαθήτρια της Γ΄τάξης, η οποία βραβεύτηκε για την εργασία που παρουσίασε για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, (το βραβείο απένειμε ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας κ. Χάρης Μοσχόπουλος)

Από το Λύκειο:
Δήμητρα Σπυροπούλου, μαθήτρια της Α΄ τάξης, (το βραβείο απένειμε ο πρώην Λυκειάρχης Κλειτορίας κ. Μάνος Δακορώνιας) Μαρία-Δήμητρα Τράγκα, μαθήτρια Β΄τάξης, (το βραβείο απένειμε ο Δασάρχης Καλαβρύτων κ. Γ.Τσαγιαννίδης) Μαρία Χριστοπούλου, μαθήτρια Γ΄ τάξης, (το βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων)

Το Διεθνές ΄Ιδρυμα «Γιάννης Κουτσοχέρας και Λένα Στρέφη-Κουτσοχέρα» βράβευσε την περιβαλλοντική ομάδα του Λυκείου Κλειτορίας για την επάξια δραστηριότητά τηςκαι την ευαισθητοποίησή της σε θέματα προστασίας του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος και η ΄Ενωση Καλαβρυτινών Αθήνας, εκπροσωπούμενη από τον καθηγητή κ. Θανόπουλο, βράβευσε την περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Κλειτορίας για το εξαιρετικό ενδιαφέρον που επέδειξε όσον αφορά στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την προστασία και διάσωση του πλατανοδάσους από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο εφημέριος του Ι.Ν. Κλειτορίας, πατέρας Νικόλαος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σωτ. Δουκλιάς, Γ. Παπακανέλος, η Διεύθυντρια του Γυμνασίου κα Β.Παπουτσή, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Συμεών Λαμπρόπουλος, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κα Παρασκευή Λέρα-Μπαρλογιάννη, η κα Αικατερίνη Κοντογιάννη, το σύνολο των καθηγητών, των δασκάλων και των μαθητών της Κλειτορίας καθώς και πλήθος κατοίκων της περιοχής.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγχαίρει όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της έκθεσης και στις λοιπές δραστηριότητες και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους συγχωριανούς μας που ανιδιοτελώς στήριξαν την προσπάθειά μας, στον Υπεύθυνο του ΚΠΕ Κειτορίας –Ακράτας κ. Χάρη Μοσχόπουλο και στους συνεργάτες του για την άριστη συνεργασία μας και την εξαιρετική διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και στους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και βοήθησαν τα παιδιά να εκφράσουν ιδέες
για την προστασία του περιβάλλοντος και να κατανοήσουν το πρόβλημα που προκαλεί στην περιοχή μας η ασθένεια των πλατανιών.
Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον  Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Γ.Κουτσοχέρα, κο Νικόλαο Σπίγγο  και τη Γεν. Γραμματέα του κα Ελένη Χάμψα, τον Πρόεδρο της ΄Ενωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, Αντιστράτηγο Ε.Α της ΕΛ.ΑΣ κ. Σωτήρη Τσενέ καθώς και τους κ.κ. Παν.Τσαπάρα, εκδότη της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και Νίκο Κυριαζή, υπεύθυνο της ιστοσελίδας «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS» για την ουσιαστική συμβολή τους στην προβολή της εκδήλωσης και στην ανάπτυξη και καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα προστασίας του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Για το Δ. Σ
Η Γεν.Γραμματέας
Βασιλική Θ.Μηλιτσοπούλου

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.