HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Παγκαλαβρυτινός στα Καλάβρυτα!

Μια διαφορετική ημέρα «πλημμυρισμένη» από αγάπη και κοινωνική ευαισθησία, υπέροχες εικόνες από το μοναδικό στο είδος του φυσικό μνημε...



Μια διαφορετική ημέρα «πλημμυρισμένη» από αγάπη και κοινωνική ευαισθησία, υπέροχες εικόνες από το μοναδικό στο είδος του φυσικό μνημείο του Βουραϊκού και όμορφες στιγμές στο χιονισμένο τοπίο των Καλαβρύτων έζησαν τα μέλη των χορευτικών του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου την περασμένη Κυριακή.
Περισσότερα από 80 μέλη των χορευτικών και οι συνοδοί τους ταξίδεψαν στα χιονισμένα Καλάβρυτα και έζησαν μία ανεπανάληπτη εμπειρία, χάρη και στο ταξίδι τους με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, το οποίο τους έδωσε τη δυνατότητα να θαυμάσουν το υπέροχο φαράγγι του Βουραϊκού, μία περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους.
Φθάνοντας στα Καλάβρυτα, πρώτη στάση για τους χορευτές ήταν το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων. Εκεί σε μία υπέροχη επίσκεψη αγάπης, χόρεψαν και προσέφεραν στιγμές χαράς στους ηλικιωμένους που ζουν στο Κέντρο, ενώ παραδόθηκαν στον Διοικητικό Διευθυντή, κ. Βασίλειο Ζήσιμο μεγάλες ποσότητες τροφίμων κι άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, που συγκέντρωσαν τα μέλη των χορευτικών αλλά και προσέφερε το MEGA KTEO Θεριανό Βι.Πε. Πατρών.
Η παρουσία των παιδιών με τις παραδοσιακές τους στολές αποτέλεσε το καλύτερο δώρο για τους ηλικιωμένους. Η ζωντάνια και η νιότη των χορευτών γέμισε με συναισθήματα συγκίνησης και νοσταλγίας το χώρο του Κέντρου δίνοντας χαρά σε όσους παρακολούθησαν την υπέροχη γιορτή.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη, ο Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, Αθανάσιος Φραντζής τόνισε πως τα μέλη των χορευτικών, αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, πόσο μάλλον κοντά στους ηλικιωμένους, τους απόμαχους της ζωής που πρέπει όλοι να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, προσφέροντάς τους απλόχερα αγάπη, θαλπωρή και ζεστασιά.
Από την πλευρά του, ο κ. Ζήσιμος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Σύλλογο και στους χορευτές για την ωραία πρωτοβουλία που ανέλαβαν να επισκεφθούν το Κέντρο, ψυχαγωγώντας τους περιθαλπόμενους.
Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών παρουσία και του εκπροσώπου του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αρχιερατικού επιτρόπου Καλαβρύτων π. Γεωργίου Μπίρμπα.

ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
Στη συνέχεια οι χορευτές και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου στο σαλέ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, την ώρα που οι λευκές νιφάδες έπεφταν ασταμάτητα, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο ιερέας π. Ανδρέας Ρηγόπουλος εφημέριος της Κέρτεζης. Το φλουρί βρήκε το μέλος των χορευτικών Ασπασία Καρέλα, η οποία παρέλαβε έναν υπέροχο ασημένιο σταυρό, προσφορά των καταστημάτων αργυροχρυσοχοΐας Βελτσίστας.
Οι χορευτές χάρηκαν το χιόνι και απόλαυσαν τη μαγεία του χιονισμένου τοπίου, ενώ αργά το μεσημέρι επέστρεψαν στην πόλη των Καλαβρύτων για φαγητό.
Όμως, η ανεξάντλητη διάθεση των παιδιών οδήγησε όλη την αντιπροσωπεία σε κεντρική καφετέρια της πόλης, εκεί όπου η συγκέντρωσή τους δεν άργησε να μετατραπεί σ’ ένα ξέφρενο πάρτι με πολύ μουσική και χορό. Και όλα αυτά μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Πάτρα.



Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.