HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δωδεκάμηνες προσλήψεις σε 127 Νοσοκομεία - Μεταξύ αυτών και στο Καλαβρύτων

Με μία έκπληξη της τελευταίας στιγμής, που σχετίζεται με τη διάρκεια της σύμβασης, αναμένεται από μέρα σε μέρα να εκδοθούν οι προκηρύ...

Με μία έκπληξη της τελευταίας στιγμής, που σχετίζεται με τη διάρκεια της σύμβασης, αναμένεται από μέρα σε μέρα να εκδοθούν οι προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού σε 127 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας με δωδεκάμηνες συμβάσεις, μεταξύ αυτών και στο Νοσοκομείο Αιγίου αλλά και στο Κ.Υ. Καλαβρύτων. Πληροφορίες αναφέρουν πως η προκήρυξη θα αφορά γύρω στις 1200 θέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το Υπουργείο Υγείας -με πολλές καθυστερήσεις- ολοκληρώνει την προετοιμασία των προκηρύξεων, που μεταξύ άλλων προβλέπουν:

-Την πρόσληψη επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού σε 127 νοσοκομεία των 7 ΔΥΠΕ, κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ και διαφόρων ειδικοτήτων.

-Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι 12μηνη.

-Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μόνο μετά τη συμμετοχή τους στους επικουρικούς καταλόγους. Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει πως όσοι κατέθεσαν αίτηση μετά την ισχύ του νόμου 4052/2012 (δηλαδή 1η Μαρτίου 2012) δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα υποψηφιότητα. Οι νέοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στις κατά τόπους ΔΥΠΕ "μέχρι την ημέρα κοινοποίησης της σχετικής έγκρισης". Ωστόσο, επειδή δεν είναι γνωστή αυτή η μέρα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν άμεσα την αίτησή τους, προκειμένου να μην κάνουν αγώνα δρόμου την τελευταία στιγμή.

-Η πρόσληψη των υποψηφίων που έχουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών και την άδεια άσκησης επαγγέλματος (για όσους απαιτείται), θα γίνει στη βάση δύο κριτηρίων. Αυτά είναι: η επιδοτούμενη ανεργία σε ποσοστό 40% και η εργασιακή εμπειρία σε ποσοστό 60%. Δηλαδή, η διαδικασία επιλογής δεν θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, κάτι για το οποίο το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού έχει εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις του.

Σε όλη την 6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσεων-Ηπείρου-Δυτ.Ελλάδας (στην οποία υπάγεται και το Νοσοκομείο Αιγίου ή Ανατολικής Αιγιαλείας όπως έχει μετονομαστεί αλλά και το Γ.Ν.-Κ.Υ. Καλαβρύτων) προβλέπονται συνολικά 150 προσλήψεις για 32 νοσηλευτικά ιδρύματα. Περισσότερες πληροφορίες στην 6η ΔΥΠΕ (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών και Υπάτης 1, Πάτρα) τηλ. 2613-600500.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "Εργασία Τώρα"

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.