HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Στέβια

Το 1ο Διεθνές συνέδριο για την ελληνική στέβια θα πραγματοποιηθεί 1-3 Μαρτίου στην Αγριά Βόλου στο ξενοδοχείο Valis Resort. Την ιδιαίτερη σ...

Το 1ο Διεθνές συνέδριο για την ελληνική στέβια θα πραγματοποιηθεί 1-3 Μαρτίου στην Αγριά Βόλου στο ξενοδοχείο Valis Resort. Την ιδιαίτερη σημασία της διοργάνωσης, με τις προοπτικές που ανοίγονται με την καλλιέργεια του συγκεκριμένου φυτού και την εμπορική εκμετάλλευση των προϊόντων που περιέχουν τη στέβια, που αναμένεται να εκτοπίσει τη ζάχαρη, καθώς είναι 300 φορές πιο γλυκιά και με ελάχιστες θερμίδες, υπογράμμισαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, που τελεί υπό την αιγίδα 3 υπουργείων (Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού), της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως και του Πανεπιστημίου Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, της Ελληνικής Λέσχης Αρχιμαγείρων και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η στέβια, ένα τροπικό, ποώδες φυτό, που καλλιεργείται σε τεράστιες εκτάσεις στη Λατινική Αμερική, ήδη χρησιμοποιείται σε προϊόντα μεγάλων ελληνικών και ξένων εταιρειών στο χώρο των Τροφίμων και των Ποτών. Οι καταναλωτές παραγώγων της σε όλο τον κόσμο υπερβαίνουν τα 150 εκ. άτομα.

Σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα στοιχεία που δείχνουν μία νέα διέξοδο για τους αγρότες και τους επιχειρηματίες, ενώ στη χώρα μας, παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να δηλώσει την παρουσία της σε μια αγορά, που γνωρίζει τεράστια άνοδο σε όλο τον κόσμο.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών θα είναι ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα κ. Dragan Zupanjevac, o Υφυπουργός Γεωργίας της Αλβανίας, κ. Thomaj Tokli, ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης Στέβια κα Maria Teresa Scardigli, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Βουλγαρίας καθ. Dimitar Dimitrov, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου κ.Κωνσταντίνος Γιαννίδης, ο Διευθυντής Ε.Σ.Υ. και μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κ.Ιωάννης Κυριαζής, ο Διευθυντής Δ/νσης Εργαστηριακών Ελέγχων (ΕΦΕΤ) κ.Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, κ.α.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εταιρείες, που ήδη δραστηριοποιούνται με έτοιμα προϊόντα Στέβια, επιστήμονες διεθνούς κύρους, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις μελέτες τους σε διαφορετικούς τομείς, επαγγελματικοί φορείς και κλαδικές ενώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βιομηχανίες παραγωγής Στέβια και ξένοι προσκεκλημένοι, μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί η σύναψη διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών.

Το Συνέδριο Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Valis Resort  (Αγριά Βόλου), 1-3 Μαρτίου 2013. Διοργάνωση: Ελληνική Ένωση Στέβιας (GRAST), το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η εταιρεία SweetFitness Ltd. Πληροφορίες: 24210-94733, Christina@sweetfitness.org

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.