HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ. Νταβλούρος: « Κόστος Γεφυρας Κλειτορίας 80.000 και η Περιφερεια την αποτιμά 640.000»

Από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Θανάση Νταβλούρου, με αφορμή το θέμα της κατασκευής γέφυρας στην Κλειτορία και...



Από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Θανάση Νταβλούρου, με αφορμή το θέμα της κατασκευής γέφυρας στην Κλειτορία και την σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο βουλευτής Αχαΐας, Θανάσης Νταβλούρος, μετά την κατασκευή της παρακαμπτηρίου οδού, σε ελάχιστο χρόνο και με μηδενικό κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, από κλιμάκια της Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ, ενημερώθηκε ότι η ίδια Υπηρεσία έχει τη δυνατότητα- σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων- κατασκευής της νέας γέφυρας και της σύνταξης των αναγκαίων μελετών με κόστος που δεν υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ συνολικά, για αμοιβή μελετών και κατασκευή του έργου.
Με έγγραφο που έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, Σταύρο Καλογιάννη, κοινοποιούμενο στους υπουργούς Εσωτερικών Ευρυπίδη
Στυλιανίδη και Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, απηύθυνε το εύλογο ερώτημα, «πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αποτιμά την ολοκλήρωση του έργου με δικές της ενέργειες σε κόστος ύψους 640.000 ευρώ».
Παράλληλα στο ίδιο έγγραφο σημείωνε ότι «η ανάληψη κατασκευής του έργου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνιστά αλόγιστη οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου σε μια περίοδο που χειμάζεται συνεπεία της οικονομικής κρίσης η ελληνική κοινωνία» και ανέφερε ότι «η υιοθέτηση αυτής της επιλογής, ως φορέα υλοποίησης του έργου, θα χαρακτηριστεί
αυτοδικαίως, ως σκάνδαλο».
Καταλήγοντας ο κ. Νταβλούρος ζητούσε από τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν τη δυνατότητα ανάθεσης του έργου στο φορέα των Ενόπλων Δυνάμεων, με δεδομένο ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ανάγκης.
Ο βουλευτής δεν κατανοεί τον θόρυβο που επιχειρεί να προκαλέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με το δελτίο τύπου που διένειμε χθες και σαφέστατα δεν υπάρχει από μέρους του, η παραμικρή πρόθεση να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε βάρος οποιουδήποτε. Ζητούμενο είναι να εκτελεσθεί το έργο και να ανακουφισθούν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ασφαλώς και δεν ενδιαφέρονται ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης. Αυτό πρέπει να επιδιωχθεί απ’ όλους και με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, με το χαμηλότερο κόστος».

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.


Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.