HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το γεφύρι της... Άρτας στα Καλάβρυτα με «ρήγμα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ένα απίστευτο μπέρδεμα ανάμεσα σε υπηρεσίες, εντολές, συμφωνίες και ...διαταγές που καταργούν όλα τα προηγούμενα, παρακολουθούν τις τελευταί...

Ένα απίστευτο μπέρδεμα ανάμεσα σε υπηρεσίες, εντολές, συμφωνίες και ...διαταγές που καταργούν όλα τα προηγούμενα, παρακολουθούν τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι των Καλαβρύτων. Ένα μπέρδεμα που θα κοστίσει περίπου 800 χιλιάδες ευρώ.
Στα μέσα του Ιανουαρίου και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπερχείλισε ο ποταμός Κλείτωρας και κατέρρευσε η γέφυρα που συνδέει την Κλειτορία Αχαΐας με την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως.

Επισημαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας η συγκεκριμένη γέφυρα για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ένα από τα δύο σημεία πρόσβασης για το πλήθος των εκδρομέων προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.


Η πτώση της οδήγησε τον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά να αιτηθεί την κήρυξη του δήμου Καλαβρύτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το αίτημα έγινε δεκτό από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη.

Αμέσως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση του στρατού-Μηχανικό Στρατού Ξηράς Τρίπολης- για τη συνδρομή του στο έργο της κατασκευήςνέας γέφυρας. Έτσι ο δήμος θα μπορούσε να αποκτήσει τη γέφυρά του με ένα κόστος που δεν θα ξεπερνούσε τα 180.000 ευρώ.

Κι ενώ η συνάντηση δημάρχου, Περιφερειάρχη και συνταγματάρχη πήγε κατ'ευχήν, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr ο συνταγματάρχης έλαβε άνωθεν εντολή να αποσυρθεί από τη συμφωνία.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων ενημερώθηκε ότι «δεν είναι δουλειά του στρατού να κατασκευάζει έργα που δεν ανήκουν στο στρατό».

Τώρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ξεκινά τις διαδικασίες δημοπράττησης του έργου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του έργου θα εκτιναχθεί στις 800.000 ευρώ.

Τα ερωτήματα παραμένουν. Κυρίως, ποιος και γιατί αποφάσισε να μην συνδράμει, τελικά, ο στρατός την κατασκευή.

Αναμένουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων.
από: newpost.gr


Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.