Κυκλοφορεί εντός των προσεχών ημερών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή το έβδομο κατά σειρά βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη. Το νέο βιβλίο του ...
Κυκλοφορεί εντός των προσεχών ημερών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή το έβδομο κατά σειρά βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη. Το νέο βιβλίο του Αχαιού πολιτικού φέρει τον τίτλο «Τα κορυφαία πολιτικά γεγονότα της Μεταπολίτευσης» (1974-2004), όπως ο ίδιος τα έζησε από τα έδρανα της Βουλής κατά την μακράν του κοινοβουλευτική Θητεία (1974-1996).
Στο πόνημά του αυτό, το οποίο θα αποτελείται από 480 σελίδες, ο συγγραφέας εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, οι οποίες είναι διασταυρωμένες με τις απόψεις πολλών κορυφαίων πολιτικών της περιόδου εκείνης, ώστε να υπάρχει πλήρης αντικειμενικότητα στην εξιστόρηση των γεγονότων. Έτσι, ο Βασίλης Μπεκίρης, με τη διασταύρωση των ιστορικών γεγονότων, πέτυχε να γνωρίσει από Πρώτο χέρι πολλά γεγονότα της περιόδου εκείνης, τα οποία ήσαν ή είναι ακόμα άγνωστα σε μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου ή ακόμα και σε κείνους που ασχολούνται με τη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Τέτοια πρόσωπα τα οποία είχε στην κυριολεξία «ανακρίνει» ο Αχαιός πολιτικός ήσαν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Παναγής Παπαληγούρας ο Γεώργιος Ράλλης, ο Στέλιος Αλαμανής, ο Γεώργιος Μπακατσέλος, ο Ανδρέας Κοκέβης, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Μιλτιάδης ‘Εβερτ, ο Γεώργιος Σουφλιάς κ.ά. Όλοι οι ανωτέρω ήσαν προσωπικότητες που είχαν παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο την περίοδο της Μεταπολίτευσης ή είχαν χειρισθεί πολλά από τα προβλήματα της περιόδου εκείνης, τα οποία ήσαν άγνωστα και τα οποία για πολλούς λόγους δεν είχαν δημοσιοποιηθεί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Βασίλης Μπεκίρης είχε δημιουργήσει μία μεγάλη «υποδομή» και μετά από πολλές διασταυρώσεις δημοσιοποιεί όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα, με στόχο την αντικειμενική ενημέρωση όλων όσων ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την περίοδο της Μεταπολίτευσης, η οποία έχει προσφέρει πάρα πολλά στη χώρα μας.
Πέραν των ανωτέρω, ο Αχαιός πολιτικός στοχεύει με την έκδοσή του αυτή στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και ιδίως των νέων, οι οποίοι πρέπει να ενημερωθούν σωστά, διότι την περίοδο εκείνη (1974-2004) υπήρξαν πολλές διαστρεβλώσεις των περισσοτέρων γεγονότων, διότι πολλοί εξυπηρετούσαν ξένα συμφέροντα ή ήσαν επηρεασμένοι από τον μεγάλο κομματικό φανατισμό που είχε επικρατήσει την περίοδο εκείνη. Έτσι, με την έκδοση αυτή δίδονται απαντήσεις στα σπουδαιότερα γεγονότα της περιόδου, ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να συμπληρώσει τις γνώσεις του με αντικειμενικότητα και ιστορική αλήθεια.
Ένας άλλος στόχος της παρούσας έκδοσης είναι η ανάγκη να επαναφέρουμε στη μνήμη πολλών καλοθελητών που βάλουν εναντίον του Δημοκρατικού πολιτεύματος, το οποίο προσέφερε πολλά στον τόπο μας, τα οποία ή τα έχουμε ξεχάσει ή σκοπίμως τα παραβλέπουμε, με αποτέλεσμα να ισοπεδώνουμε τα πάντα ή να υβρίζουμε εαυτούς και αλλήλους για τα δήθεν εγκλήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη, αφού εξαιρέσουμε τα τελευταία χρόνια, να θυμηθούμε Πώς απεκαταστάθη η Δημοκρατία το 1974, πώς ψηφίσθηκε το Σύνταγμα του 1975, πώς νομιμοποιήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, πώς καθιερώθηκαν τα Κομματικά Συνέδρια, πώς πραγματοποιήθηκε η ένταξή μας στην ΕΟΚ και την ΟΝΕ, πώς ανέβηκε το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, πώς επετεύχθη η διασφάλιση του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, πώς έγιναν τα μεγάλα έργα στον τόπο μας και τόσα άλλα, τα οποία λόγω έλλειψης χώρου παραλείπω να αναφέρω. Και όλα αυτά με τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού και μέσα στα πλαίσια του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Βέβαια, όλα τα επιτεύγματα της περιόδου αυτής έγιναν μέσα σε ήρεμο πολιτικό κλίμα, το οποίο διασφαλίζει το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα και η «σκέπη» της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης. Πρέπει εδώ να αναγνωρίσουμε, ότι αυτό το κλίμα, αυτή την ευημερία, αυτό το Δημοκρατικό πολίτευμα, δεν το είχαμε Ποτέ άλλοτε εξασφαλίσει στην Ελλάδα. Γι’ αυτό Πρέπει να θυμηθούμε ότι πριν από το 1974 ο λαός μας ζούσε συνεχώς κάτω από πολέμους, επαναστάσεις, κινήματα και δικτατορίες. ‘Ετσι είναι ανάγκη κάποτε να αναγνωρίσουμε, ότι ποτέ άλλοτε δεν είχαμε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εξασφαλίσει την ειρήνη, τη Δημοκρατία και την ευημερία που απολαύσαμε στην παλιά «Ψωροκώσταινα» από το 1974 και μετά.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.