HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Αγρότες - Απειλούν με αποκλεισμούς στην Αχαΐα

Ακόμη και ο αποκλεισμός του κέντρου της Πάτρας, βρίσκεται στις σκέψεις των αγροτών της Αχαΐας, οι οποίοι δεν ικανοποιήθηκαν παρά τις ...

Ακόμη και ο αποκλεισμός του κέντρου της Πάτρας, βρίσκεται στις σκέψεις των αγροτών της Αχαΐας, οι οποίοι δεν ικανοποιήθηκαν παρά τις πρόσφατες συζητήσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τις διαβεβαιώσεις του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Υπό την ασφυκτική παρακολούθηση των αστυνομικών αρχών, χθες πρωί το μπλόκο της Κ. Αχαίας με 200 περίπου τρακτέρ, απέκλεισε για λίγα λεπτά την εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, αλλά ο αποκλεισμός δεν διήρεσε πολύ. Το μπλόκο στη θέση "Κουρλαμπα" έσπασε, ενώ παραμένει αυτό στο Διάσελο με 10 περίπου τρακτέρ.

Οι αγρότες δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους για τις επόμενες κινήσεις τους, θέλοντας να κρατήσουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού καθώς οι εντολές της Κυβέρνησης είναι σαφείς σε ότι αφορά τον αποκλεισμό των εθνικών οδικών δικτύων. Πιο δυνατές φωνές πάντως, προτείνουν πορεία στο κέντρο της Πάτρας και συμβολικούς αποκλεισμούς τόσο μέσα στην πόλη, όσο και την Περιμετρική.

"Αν δεν σπάσουν τα αποστήματα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, θα συνεχιστεί ο αφανισμός μας", λεει στην "Πελοπόννησο" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαίας Σάκης Μαυρόγιαννης, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για τους πατατοπαραγωγούς της περιοχής.

Μπλόκα μίας ώρας αποφάσισαν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και τον πανελλαδικό συντονισμό τους αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από 35 μπλόκα που συνεδρίασαν σήμερα στη Λάρισα. Οι αγρότες θα προχωρούν σε ωριαίους αποκλεισμούς της εθνικής οδού σε καθημερινή βάση, ενώ παράλληλα επιδιώκουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

Τη σχετική απόφαση έλαβαν σήμερα, στο πλαίσιο πολύωρης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, στην Λάρισα, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα.
Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους -τα οποία όπως υπογραμμίζουν είναι δίκαια- και προς αυτή την κατεύθυνση έλαβαν τρεις αποφάσεις:

α) να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου
β) να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από όλα τα μπλόκα, από τις 2.00-3.00 το μεσημέρι.
γ) να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Παράλληλα, καλούν κι άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους, αλλά και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.
από:www.pelop.gr

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.