HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής ΙΖ΄ Ματθαίου της Χαναναίας

Kυριακή 17 Φεβρουαρίου 2012, ΙΖ΄ Ματθαίου (Ματθαίου κεφ. ΙΕ΄, εδάφ. 21-28, της Χαναναίας) Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου Τω καιρ...

Kυριακή 17 Φεβρουαρίου 2012, ΙΖ΄ Ματθαίου
(Ματθαίου κεφ. ΙΕ΄, εδάφ. 21-28, της Χαναναίας)



Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Τω καιρω εκείνω εξήλθεν ο Ιησούς εις τα μέρη Τύρου και Σιδώνος. Και ιδού, γυνή Χαναναία από των ορίων εκείνων εξελθούσα, εκραύγαζεν αυτώ, λέγουσα. Ελέησόν με, Κύριε, υιέ Δαυίδ, ηθυγάτηρ μου κακώς δαιμονίζεται. Ο δε ουκ απεκρίθη αυτήλόγον. Και προσελθόντες οιμαθηταί αυτούηρώτων αυτόν λέγοντες.Απόλυσοναυ τήν, ότι κράζει όπισθεν ημών. Ο δεαποκριθείς είπεν. Ουκ απεστάλην, ει μη εις ταπρόβατα τα απολωλότα οίκου Ισραήλ. Η δεελθούσα προσεκύνειαυτώ, λέγουσα. Κύριε, βοήθει μοι. Ο δεαποκριθείς είπεν. Ουκ εστί καλὸν λαβείν τον άρτον των τέκνων καιβαλείν τοις κυναρίοις. Η δε είπε. Ναι, Κύριε, και γαρ τακυνάρια εσθίει από των ψυχίων των πιπτόντων από της τραπέζης των κυρίων αυτών. Τότε αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτή. Ωγύναι, μεγάλη σου η πίστις. Γενηθήτω σοι ως θέλεις. Και ιάθη η θυγάτηρ αυτής από της ώρας εκείνης.

Ελεύθερη μετάφραση

Εκείνο τον καιρό, βγήκε ο Ιησούς (από την Ιερουσαλήμ), να πάειστα μέρη της Τύρου και της Σιδώνος. Και να, μια γυναίκα Χαναναία από εκείνη την περιοχή βγήκε και φώναζε: «Ελέησε με, Κύριε, υιέ του Δαβίδ. Η κόρη μου βασανίζεται άσχημα από κακό δαιμόνιο». Αυτός όμως δεν της απάντησε ούτε με μία λέξη. Ήλθαν οι μαθητές του και τον παρακάλεσαν λέγοντας: «Απομάκρυνε την, γιατί φωνάζει πίσω μας». Ο Ιησούς όμως αποκρίθηκε: «Δεν είμαι σταλμένος παρά μόνο για τα χαμένα πρόβατα του Ισραήλ». Αυτή δε (η Χαναναία) τον πλησίασε και Τονπροσκυνούσε, λέγοντας: «Κύριε, βοήθησε με». Εκείνος της απάντησε: «Δεν είναι σωστό να πάρω το ψωμί των παιδιών και να το ρίξω στα σκυλάκια». Αυτή είπε: «Ναι, Κύριε, αλλά και τα σκυλάκια τρώνε από τα ψίχουλα πού πέφτουν από το τραπέζι των κυρίων τους». Τότε ο Ιησούς της αποκρίθηκε: «Ω, γυναίκα, είναι μεγάλη η πίστη σου! Ας γίνει όπως εσύ θέλεις!». Και θεραπεύτηκε από εκείνη την ώρα η κόρη της.

Επιμέλεια: Νικ. Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο, 18:00.





Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.