HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού με πλούσια δράση

Είναι από τους πλέον δραστήριους Συλλόγους των Καλαβρύτων με πλούσια δραστηριότητα και παντα πρώτος σε όλες τις εκδηλώσεις των Καλαβρύτ...



Είναι από τους πλέον δραστήριους Συλλόγους των Καλαβρύτων με πλούσια δραστηριότητα και παντα πρώτος σε όλες τις εκδηλώσεις των Καλαβρύτων πάντα με ποιότητα, πίστη στην παράδοση, μεγάλη συμμετοχή και πρότυπο δράσης για όλους τους συλλόγους. 
Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα μέλη και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ωραίες στιγμές που μας χαρίζουν.

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΡΤΖΙ
Την Πέμπτη 14 Μαρτίου ο Σύλλογος Σκεπαστού και ο Χορευτικός Όμιλος επισκέφθηκαν το Λιβάρτζι, ένα γραφικό και φιλόξενο χωριό των Καλαβρύτων μετά από πρόσκληση σε εκδήλωση, για την αναπαράσταση προεπαναστατικών γεγονότων που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Λιβαρτζινών Αθήνας και Πάτρας.
Μετά την αναπαράσταση από τον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων "Πάνος Μίχος " ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους χορευτικό όμιλο του ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ που εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους με τη λεβεντιά και τις χορευτικές του ικανότητες.






ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ
Το Σκεπαστό ξεφάντωσε και φέτος στους ρυθμούς της αποκριάς χαρίζοντας αστείρευτο κέφι και διασκέδαση σε καρναβαλιστές και επισκέπτες ξεκινώντας από την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 με τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό που διοργάνωσε ο Σύλλογος στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου.
Σε μια πραγματικά αποκριάτικη ατμόσφαιρα με ξεχωριστές αμφιέσεις μικρών αλλά και μεγάλων και με βασικά στοιχεία τη μουσική, το χορό, τις σερπαντίνες και το κομφετί χόρεψαν και διασκέδασαν όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες και αφού έγινε διακοπή για ξεκούραση το Σάββατο, συνεχίστηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού. Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί καθώς οι καρναβαλιστές έβαζαν τις τελευταίες πινελιές στις φορεσιές τους αλλά και στην ολοκλήρωση των αρμάτων και τα μέλη του συλλόγου ετοίμαζαν τη μουσική, τους μεζέδες και άφθονο κρασί για να προσφέρουν αργότερα σε όσους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή καρναβαλική εκδήλωση που διοργανώνεται με επιτυχία στο Σκεπαστό.
Εξάλλου ο Σύλλογος Σκεπαστού επιδιώκει όχι μόνο να προσφέρει ένα ζωντανό γλέντι στον κόσμο αλλά να διατηρήσει και να διαδώσει ένα έθιμο που αποτελούσε θεσμό για το χωριό, "Το Καρναβάλι στο Σκεπαστό". Πλήθος κόσμου ξεφάντωσε στους ρυθμούς της αποκριάς με τους καρναβαλιστές να δίνουν κέφι και παλμό στο γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ όπου ο Βασιλιάς καρνάβαλος παραδόθηκε στις φλόγες.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστούν όλους για την συμμετοχή τους στις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις, όσους βοήθησαν στις προετοιμασίες και ιδιαίτερα αυτούς που με τις αποκριάτικες φορέσεις τους έδωσαν χρώμα και ζωντάνια στη γιορτή.
Καλή Σαρακοστή!!!



Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.