HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σχέδιο αν - αν

του Σπύρου Θεοχάρη  - Οικονομολόγου Οι Κύπριοι είπαν δεύτερη φορά όχι σε σχέδιο. Μόνο που πιστεύω, μένει να επαληθευτεί, ότι αυτό ήτ...



του Σπύρου Θεοχάρη - Οικονομολόγου
Οι Κύπριοι είπαν δεύτερη φορά όχι σε σχέδιο. Μόνο που πιστεύω, μένει να επαληθευτεί, ότι αυτό ήταν το σχέδιο.
Είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων και τώρα ορισμένοι τρέχουν και δεν φτάνουν περισσότερο από αυτούς που είπαν όχι !!!
Ένα χρόνο τώρα υπάρχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην επικαιρότητα θέμα με το Τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και μοιάζει τουλάχιστον απλοϊκό να μην υπάρχουν καταγεγραμμένα από πλευράς του Κυπριακού Κράτους τουλάχιστον δύο ή τρία εναλλακτικά σενάρια διάσωσης ( με ή χωρίς την ΕΕ). Θα διακινδύνευα να διατυπώσω ευθέως την τολμηρή άποψη ότι όλο αυτό που εκτυλίσσεται από την Παρασκευή και μετά είναι σχέδιο και ο καθένας ας συμπληρώσει τους παίκτες εντός ή εκτός , ανατολικά ή δυτικά , κερδισμένους ή χαμένους .
Χωρίς να έχει καμία σημασία η άποψη που διατυπώνουν στα κανάλια οι «απεσταλμένοι», τα 5,8 δίς € θα βρεθούν χωρίς κούρεμα πολύ σύντομα και είναι βέβαιο ότι υπάρχει σχέδιο που ο νέος πρόεδρος της Κύπρου , γνώριζε πριν την Παρασκευή, ακολουθεί σε συνεργασία με όλο το πολιτικό δυναμικό της Μεγαλονήσου και δεν οδηγεί σε χρεοκοπία. Αλλά εκμεταλλεύεται τον γεωστρατηγικό ρόλο του Νησιού σε συνδυασμό με την θέση του στον νέο ενεργειακό χάρτη για μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Σε αυτό το σχέδιο υπάρχει νέος ρόλος για την Ρωσία νέος ρόλος για τις ΗΠΑ και νέος μικρότερος ή καθόλου ρόλος για την Γερμανική ΕΕ.
Αν το Κυπριακό Κοινοβούλιο εμφανίστηκε «μπετόν» από πατριωτική διάθεση χωρίς να έχει πάρει μυρωδιά από όσα ανέφερα παραπάνω τότε έχω μεγάλη φαντασία.
Αν συμβαίνει το αντίθετο τότε μήπως πρέπει κάποιοι να διδαχθούν από την φαντασία και την προνοητικότητα των ομοεθνών μας !!!

Ο Σπύρος Θεοχάρης Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λεχούρι Καλαβρύτων Είναι Οικονομολόγος απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Γενικός Γραμματέας Νομαρχίας Αχαΐας 

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.