HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επαναπροσδιορισμός της πορείας μας είναι η ελπίδα εξόδου μας από την κρίση

“Eάν θέλητε και εισακούσητέ μου,τα αγαθά της γης φάγεσθε» (Ησ. α΄19). Επαναπροσδιορισμός της πορείας μας είναι η ελπίδα εξόδου μας από την κ...

“Eάν θέλητε και εισακούσητέ μου,τα αγαθά της γης φάγεσθε» (Ησ. α΄19).
Επαναπροσδιορισμός της πορείας μας είναι η ελπίδα εξόδου μας από την κρίση
Ο ανυπότακτος, ο απειθάρχητος Ελληνικός λαός, ο δάσκαλος του απροσκύνητου ήθους, έπρεπε να χτυπηθεί στις ρίζες του, στις χριστιανικές, πνευματικές γλωσσικές και ιστορικές του καταβολές. Το σχέδιο ίσως ετοιμάστηκε πολλά χρόνια πριν, κατά πολλούς την επαύριο του Πολυτεχνείου. Αλλά ο λαός μας έπρεπε να υποστεί αρκετά στρατιωτικά πλήγματα για να συνετισθεί (Αττίλας, κρίση του 1987, Ίμια κλπ.). Κι όλα αυτά για πιο λόγο; Έπρεπε να επιβληθεί η παγκοσμιοποίηση. Μας χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο και το πέτυχαν μέχρι ενός σημείου. Με τρόπο μεθοδικό, έσπασαν τις πνευματικές και ιστορικές μας ρίζες, απογύμνωσαν την ελληνική μας γλώσσα και γραφή από τις αρχέγονες καταβολές τους,υποβάθμισαν τη σημασία του έθνους μας, γενικά μας απομάκρυναν από τις αξίες και τα ιδανικά μας.
Η σύγχρονη οικονομική κρίση είναι απότοκος της πνευματικής και ηθικής. Εξωπετάχθηκαν όλες οι προγονικές αξίες που δημιουργούσαν ανθρώπους αξίας και εν ονόματι της ευμάρειας, του εύκολου πλουτισμού ( με δανεικά), βουτηχτήκαμε στο βούρκο του ανιδανισμού, του αμοραλισμού, του καριερισμού και του πολιτικού οπορτουνισμού.
Αυτοί –που κακή τύχη- πήραν στα χέρια το άρμα της παιδείας, για να μην πούμετης εξουσίας, το οδήγησαν στην άβυσσο της ασυδοσίας και του μηδενισμού.
Λείπουν οι άνθρωποι οι ικανοί που θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος του παρελθόντος, τις ευθύνες του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Καταντήσαμε να ζούμε σε συνθήκες πολέμου. Η κρίση που βιώνουμε ως Έθνος, δείχνει να είναι χειρότερη από τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς μας μετά την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τότε είχαμε πίστη στο Θεό,είχαμε αξίες κι ας ήταν οι προγονοί μας ολιγογράμματοι. Με λίγα λόγια ζούσαν ηρωικά, είχαν πάνω τους λεβεντιά, κάτι που σήμερα λείπει απ΄τους περισσότερους.
Πρέπει λοιπόν να ξυπνήσουμε απ΄το βαθύ ύπνο που κοιμόμαστε τα τελευταία χρόνια, πρέπει να αφυπνισθούμε. Ο ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος το 1945 είχε γράψει. «Μη γελαστείτε απ΄τον καημό σας και σας πάρει ο ύπνος, γιατί καινούρια σύννεφα πλακώσαν την πατρίδα!....». Χρειάζεται λοιπόν ένας εθνικός συναγερμός αγάπης και αλληλεγγύης στην πατρίδα μας, που θα ενώνει όλους τους Έλληνες .
Τότε με πίστη στο Θεό- που βγάλαμε απ΄την καρδιά μας για να ζήσουμε μέσα στην πρόσκαιρη χλιδή και την ανηθικότητα- θα βγούμε απ΄αυτή την κρίση, αλλιώτικα θα αφανιστούμε.
« Το μέλλον θα έχει πολύ ξηρασία, ας προμηθευτούμε πολύ νερό», δουλεύοντας σκληρά αρνούμενοι να ζήσουμε με δανεική ψυχή. Το παν ανήκει σε μας, αν ξάνα βρούμε τον εαυτό μας και αν συμμαχήσουμε με τον Θεό, ακολουθώντας το παράδειγμα των πατέρων μας.


Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης
Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης , λογοτέχνης , συγγραφέας , τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων , γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας .Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α. , ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας .Πολλά από τα έργα του , έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες . Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" . Σήμερα εργάζεται στους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους Αθηνών-Πειραιώς(ΗΣΑΠ) και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά.

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.