HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έφυγε ο αγωνιστής Περικλής Ροδάκης - Το Σάββατο (20-4) η ταφή του στα Σουδενά Καλαβρύτων

Την τελευταία του πνοή, άφησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο των Αθηνών, χες το πρωί  18 Απριλίου, ο διανοούμενος και ξεχωριστός πνευματικός...

Την τελευταία του πνοή, άφησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο των Αθηνών, χες το πρωί  18 Απριλίου, ο διανοούμενος και ξεχωριστός πνευματικός άνθρωπος Περικλής Ροδάκης.
O Περικλής Ροδάκης γεννήθηκε στη Λυκούργια Καλαβρύτων το 1923. Στην κατοχή πήρε μέρος στην Αντίσταση. Για τη δράση του διώχτηκε από το μεταδεκεμβριανό κράτος, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο (1947). Το 1952 απολύθηκε από τις φυλακές με το Ν. 2058 για να σταλεί σχεδόν κατευθείαν στο Μακρονήσι φαντάρος. Το Δεκέμβριο του 1953 απολύθηκε από το Μακρονήσι με κίτρινο απολυτήριο και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, αλλά μόνο για λίγο. Συλλαμβάνεται για κατασκοπεία με τη μεγάλη ομάδα των στελεχών του ΚΚΕ (Φλωράκη, Λουλέ, Τσεφρώνη, Καρά κ.λπ.). Το 1955 μαζί με 27 άλλους δραπετεύει από τα Βούρλα, για να πιαστεί 4 μήνες αργότερα. Το 1960 αθωώνεται στο στρατοδικείο για να μείνει όμως άλλα δυο χρόνια φυλακή σαν συνέπεια της δραπέτευσης, για να αποφυλακιστεί τελικά αρχές του 1962. Με την επιβολή της δικτατορίας αρχίζουν πάλι οι διώξεις. Συλλαμβάνεται και κρατείται στις φυλακές ως τις 28/8/1973. Συλλαμβάνεται επίσης στα γεγονότα του Πολυτεχνείου αλλά κρατείται λίγο αυτή τη φορά.
Έχει γράψει πολλούς τόμους βιβλία ιστορικο-κοινωνικού περιεχομένου.

Πολύ πρόσφατα το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS δημοσίευσε στα πλαίσια της παρουσίασης των Αρχείων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (Ι.Α.Κ.) τις απόψεις του Περικλή Ροδάκη (Διαβάστε Εδώ)

Η τελετή της πολιτικής κηδείας του Περικλή Ροδάκη θα τελεστεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 10: 00 π.μ στο παρεκλήσιο του Αγίου Βασιλείου του κοιμητηρίου στο Περιστέρι Αττικής. Ακολούθως η σορός θα μεταφερθεί στους άνω Λουσούς Καλαβρύτων(Σουδενά) όπου θα ενταφιαστεί γύρω στις 16:00 μμ.
Οι συγγενείς και σύντροφοί του παρακαλούν αντί για στεφάνια τα χρήματα να δοθούν στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο (αριθμ. λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα 364545055-16).

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.